Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  08.01.2012  09:23

El partit de Mandela celebra els cent anys

Des de divendres s'organitzen diversos actes · El Nobel de la Pau no hi assisteix per problemes de salut

Men?ame
 

Dirigents de tot el món són a Sud-àfrica per participar en les celebracions del centenari del Congrés Nacional Africà, el moviment d'alliberament actiu més antic de l'Àfrica. Símbol de la lluita contra l'apartheid, el CNA va començar divendres els actes de celebració del centenari i avui, entre més, hi ha prevista una missa a la mateixa església on l'any 1912 es va posar fil a l'agulla a la formació d'un partit que lluités contra el domini de la minoria blanca.

També es farà una manifestació, que anirà encapçalada pel president del país, Jacob Zuma.

El dirigent més destacat del CNA, el Nobel de la Pau Nelson Mandela, catalitzador del trànsit de l'apartheid a la democràcia, és el principal absent de la celebració, a causa del seu delicat estat de salut.

El CNA va combatre durant dècades contra el règim d'apartheid i el 1994, amb l'establiment de la democràcia, va guanyar les eleccions. Des d'aleshores governa Sud-àfrica juntament amb el Congrés de Sindicats i el Partit Comunista.