Museu del Gas: passat, present i futur de l’energia

  • Fa poques setmanes que ha obert les portes aaquest museu al centre de Sabadell i dimarts l'inaugurarà oficialment el president Mas

VilaWeb
Redacció
08.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un museu dedicat a reflexionar sobre el present i el futur de l’energia, a mostrar com l’energia ha revolucionar tots els àmbits de la nostra vida, a mostrar la importància de fer un ús eficient dels recursos naturals disponibles… Aquestes idees de fons són les que afronta el Museu del Gas de Sabadell, situat a la Plaça del gas, que també acull una col·lecció d’unes 3.500 peces i objectes relacionats amb el món del gas, que Gas Natural ha anat recuperant des del 1977.

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa és situat al centre de Sabadell, en un edifici modernista, reformat, que mostra i demostra les mesures de sostenibilitat ja que s’ha convertit en un edifici eco-eficient. El museu també acull l’Arxiu Històric de la Fundació Gas Natural i és la seu d’aquesta fundació.

L’edifici també disposa d’una sala d’exposicions temporals, que s’ha inaugurat amb una mostra sobre la figura de l’arquitecte Juli Batllevell, autor de l’edifici històric del Museu del Gas i que fou col·laborador d’Antoni Gaudí. L’exposició presenta la vida i l’obra de Batllevell, a mode d’explicació complementària addicional al conjunt arquitectònic rehabilitat.

El president de la Generalitat, Artur Mas, juntament amb el president de Gas natural Fenosa, Salvador Gabarró, inauguraran oficialment el museu aquest dimarts 10 de gener al vespre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any