La penya usapista valenciana es desplaça a Perpinyà per enfortir lligams amb el club i els afeccionats

  • A més d'assistir al partit de lliga contra el Racing de París, té previst trobar-se amb directius i més penyes

VilaWeb
Redacció
06.01.2012 - 18:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’única penya usapista del País Valencià, anomenada els Valencians-550 en referència als quilòmetres que separen les ciutats de València i Perpinyà, visita avui la capital del Rosselló. Jordi Israel Mata, president de la penya de seguidors de la USAP més meridional del país, explica que tant abans com després del partit de lliga d’avui (16.15) contra el Racing de París tenen previst de trobar-se amb membres de penyes de Catalunya i amb directius de la USAP. I és que una de les finalitats de la penya, legalitzada al País Valencià i oficial de la USAP des del març de 2011, ‘és establir llaços amb Catalunya Nord per fer més fort el país des de l’àmbit associatiu i esportiu, vertebrar encara un poquet més el país des del sud cap al nord’.

En l’atapeïda agenda d’aquest cap de setmana, els membres de la Penya Usapista els Valencians-550 també tenen apuntat un sopar amb la penya les Barretines de Cabestany i la vista, demà, de la maternitat d’Elna, on alguns dels seus membres tocaran la muixeranga en record del republicans, mares i fills, que hi van passar durant la guerra. Alhora, lliuraran uns socarrats a personalitats culturals i civiques de Catalunya Nord en reconeixement per la seva tasca tant en favor de la llengua com de la recuperació de tradicions, com Pere Manzanares, Anna Maria Ribot, Jean-Claude Lourdou i Claude Sanguinol.

Jordi Israel Mata explica que la penya és fruit de dues iniciatives paral·leles que es formaven alhora a la ciutat de València: la penya usapista València-550 i la penya usapista els Valencians. Sobre els motius que els ha empès a crear-la, destaca: ‘Som uns bojos d’aquest esport, per tant l’equip professional més respresentatiu del nostre país és la USAP, i encara que són més de cinc-cents quilòmetres, no és massa lluny per veure rugbi del màxim nivell. Un altre motiu és enfortir els lligams i tal volta d’aguna manera recuperar-los amb Catalunya Nord, introduint el nom dels valencians, una gent que parla català com ells, que vivim en català, al nord del nostre país.’ ‘Aprofitem cada pujada per conèixer el nostre país més profundament fent activitats culturals, gastronòmiques o excursionistes’, afegeix.

La idea de la penya, diu Mata, és poder pujar tres voltes o més l’any a Perpinyà. La resta de la temporada, veuen els partits per internet i satèl·lit. ‘Les activitats que promourem són, a més d’esportives, de tipus cultural: volem fer una exposició de fotos de la USAP i de Catalunya Nord a València, i ser al costat de tots aquells moviments i reivindicacions que defensin la nostra llengua i el nostre país.’ ‘També volem ser solidaris amb la gent que té trastorns d’espectre autista, amb campanyes de sensibilització’, comenta Mata.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any