Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.01.2012  14:12

Fabra qüestiona ara la política de grans esdeveniments de Camps

El Consell apujarà impostos i retallarà 440 milions a Sanitat · Vincularà els sous dels consellers al dèficit

Men?ame
 

La política de grans esdeveniments de Francisco Camps és qüestionada ara pel nou govern valencià. El vice-president i portaveu, José Císcar, ja ha dit que la sotmetran a 'profunda revisió' perquè els grans esdeveniments 'no són possibles de la manera que són entesos fins ara' i que les 'circumstàncies obliguen a prioritzar'. En aquest sentit, ha anunciat que faran arribar una carta al patró de la Fòrmula1, Bernie Ecclestone, per parlar del circuit valencià.

És una de les decisions preses avui en el primer ple del Consell d'aquest any, que ha aprovat el pla d'ajustament (PDF) anunciat pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, amb què es pretén estalviar 1.057 milions d'euros.

Entre les mesures aprovades, el govern establirà una nova escala autonòmica de l'IRPF, vincularà els salaris dels consellers i alts càrrecs al dèficit autonòmic i preveu una retallada de 440 milions d'euros a Sanitat.

El vice-president del Consell, José Císcar, ha argumentat que les mesures són excepcionals perquè la situació també ho és. La intenció del Consell és aprimar l'administració amb mesures d'ajustament en caps de personal, augment d'ingressos amb nous tipus de gravàmens, una contenció de la despesa sanitària i una reducció de la despesa corrent.

En Sanitat, Císcar ha destacat que no es plantegen el copagament, però que sí que hi haurà mesures d'estalvi per valor de 440 milions.

També ha anunciat mesures transversals com ara la reducció del parc mòbil, el control de l'absentisme, o l'eliminació de les subvencions dels sindicats i de la patronal. A partir d'ara, es transformen en incentius: 'Si generen feina, cobren més. Si no en generen, cobren menys'.

Per la seva banda, el conseller d'Economia, Enrique Verdeguer, ha anunciat la reducció de les 40 empreses públiques valencianes actuals a sis, cosa que permetrà, segons que ha dit, un estalvi de 120 milions d'euros. També es reduirà el 50% del pressupost de la xarxa de l'Institut Valencià de l'Exportació (IVEX), que passarà del 2,6 milions d'euros a 1,3 milions.