Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  04.01.2012  13:19

La Generalitat Valenciana suprimirà quaranta empreses públiques

Passaran de quaranta-sis a sis · Serà una de les mesures que anunciarà demà el Consell per retallar mil milions d'euros ·

Men?ame
 

El govern valencià començarà a concretar demà la retallada de mil milions anunciada pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, en el discurs de cap d'any. El vice-president del Consell, José Císcar, ha anunciat que se suprimiran quaranta empreses públiques, de tal manera que passaran de les quaranta-sis actuals a sis. Aquesta és una de les mesures que prendrà demà el govern valencià en la primera reunió de l'any.

Una altra, tal com ha avançat Císcar, és que l'Institut Valencià d'Exportació s'integrarà a la xarxa de comerç exterior del govern espanyol, tal com va demanar el ministeri.

Císcar ja va avisar fa uns quants dies que les mesures que s'aprovaran demà implicarien 'sacrificis dels ciutadans', i va insistir en la 'corresponsabilitat' de la societat valenciana per a sortir de la situació actual i en la necessitat de prendre mesures d'austeritat. Va precisar, però que no anirien per la línia del copagament'.

Abans, en el discurs de cap d'any, Fabra va dir: 'Hem entès el missatge: zero despesa supèrflua i que cada esforç públic es destine a crear llocs de treball, que ens permetrà garantir la salut, l'educació i l'atenció de les persones'. I es va limitar a dir: 'es reorganitzarà i es racionalitzarà la prestació dels serveis públics, s'augmentarà la corresponsabilitat en el seu finançament i s'impulsaran mesures d'estalvi dins de l'administració'.