José Císcar avisa que la gent haurà de fer ‘sacrificis’

  • Ha pres possessió com a nou vice-president i portaveu del Consell · Maria José Català el substitueix al capdavant d'Educació

VilaWeb
Redacció
02.01.2012 - 17:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou vice-president i portaveu del Consell, José Císcar, ha avisat que el Consell aprovarà aquest dijous una sèrie de mesures que implicaran ‘sacrificis dels ciutadans’, tot i que ha descartat que vagin encaminades cap al copagament. Ho ha afirmat durant el traspàs de competències de la seva antecessora a la vice-presidència, Paula Sánchez de León.

Císcar ha insistit en la ‘corresponsabilitat’ de la societat valenciana per a sortir de la situació actual i en la necessitat de prendre mesures d’austeritat. Unes mesures que ‘no aniran precisament per la línia del copagament’, ha declarat, sense concretar més.

El nou vice-president i portaveu del Consell ha pres possessió del càrrec comprometent-se a no decebre la confiança de Fabra i a solucionar el deute de la Generalitat amb els creditors.

Maria José Català també ha pres possessió del càrrec, en el seu cas, com a consellera d’Educació, Formació i Ocupació, en substitució de Císcar.

En l’acte de presa de possessió, el president Alberto Fabra ha insistit que ara vindria un temps ‘d’esforços compartits i sacrificis conjunts’. Ha dit de Císcar que té el perfil adient per a coordinar les conselleries i ser la veu del Consell: ‘És una persona dialogant, de consens i compromesa, amb un caràcter pausat. Crec que aquesta ha de ser la imatge dels polítics en un moment com l’actual’. Per Fabra, la tasca de Císcar a Educació ha ‘tranquil·litzat l’entorn de la conselleria amb el diàleg i el consens’, i s’ha mostrat convençut que Català ‘continuarà pel mateix camí’. Fabra també ha destacat que tant Císcar com Català coneixen bé l’administració.

La presa de possessió d’avui de Císcar i Català respon a la remodelació del Consell aprovada divendres passat, amb què Fabra deixava de banda càrrecs pròxims a Francisco Camps, com Paula Sánchez de León, que avui passa a ser la nova delegada del govern espanyol, i Lola Johnson, que manté la conselleria de Turisme i Cultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any