Fabra anuncia una nova retallada de mil milions al sector públic

  • Diu que eliminarà duplicitats en les administracions i que promourà un nou pla de treball però no concreta com

VilaWeb
Redacció
01.01.2012 - 21:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha anunciat al seu discurs de cap d’any (amb pdf i amb vídeo), gravat divendres i emès avui per televisió, una nova retallada de mil milions d’euros al sector públic. ‘Hem entès el missatge: zero despesa supèrflua i que cada esforç públic es destine a crear llocs de treball, que ens permetrà garantir la salut, l’educació i l’atenció de les persones’, ha dit Fabra. Amb tot, no ha donat cap detall sobre com pensa fer aquesta retallada.

Ha dit, només, que s’aprovarà molt aviat mitjançant un decret-llei de mesures urgents i que ‘es reorganitzarà i es racionalitzarà la prestació dels serveis públics, s’augmentarà la corresponsabilitat en el seu finançament i s’impulsaran mesures d’estalvi dins de l’administració’.

Pla de treball i gran cimera amb ajuntaments i diputacions

Fet això, segons el calendari presentat per Fabra, a mitjans de gener el segon ple del Consell aprovarà un altre decret-llei per a promoure un nou pla de treball ‘perquè empresaris i autònoms puguen començar els projectes generen llocs de treball, activitat econòmica i més ingressos públics’. Segons que ha explicat el president, aquesta norma eliminarà taxes i traves administratives que ‘endarrereixen i dificulten l’activitat empresarial’. També referit a l’ocupació, Fabra s’ha compromès ‘a incorporar al món laboral més de 15.000 joves’ amb un pla de treball jove dotat amb cent milions d’euros. Sobre aquests dos plans, però, tampoc no ha donat detalls concrets.

Finalment, Fabra ha anunciat una gran cimera el mes de març entre Generalitat, ajuntaments i diputacions amb el propòstit d’eliminar duplicitats entre aquestes administracions.

Pluringüimse a les aules

A banda d’aquests quatre eixos, Fabra també s’ha referit, en el discurs, que ha alternat català i espanyol, a l’educació, de la qual s’ha limitat a dir que ‘el govern valencià treballa per eliminar el fracàs escolar, establir el plurilingüisme a les aules i reformar la formació professional’, sense donar-ne més detalls. I ha dit que una de les prioritats d’aquest 2012 serà pagar amb la màxima puntualitat possible els proveïdors de la Generalitat.

Fabra també ha dit que el País Valencià viu una situació delicada, ‘igual que Espanya’, i que per això en la pròxima trobada amb el president espanyol, Mariano Rajoy, li traslladarà la necessitat de revisar el model de finançament per poder tenir més recursos per a salut i educació i per poder prioritzar inversions productives com el corredor mediterrani i el TGV a Castelló i Alacant.

Marca distàncies amb Camps

Tot i que no s’hi ha referit de manera directa, Fabra ha marcat distàncies respecte l’ex-president Francisco Camps. Divendres ja va remodelar el govern arraconant les figures més clarament campsistes, com Lola Johnson i Sánchez de León. Avui ha dit que la Generalitat ha de guanyar credibilitat ‘essent exemplars en la nostra gestió i el nostre comportament’ i tot seguit, en clara referència a la política de grans projectes del president Camps, ha dit: ‘necessitem una nova administració pública, més austera, més exemplar i més centrada en allò que de veritat importa als ciutadans’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any