Sidi Babà, o com entrar a la cova d’Alí Babà i sortir-ne viu

  • Aquest joc de taula, guanyador del concurs de jocs més important del món i obra d'un català, es presenta a Barcelona · Entrevista d'Oriol Comas amb l'autor

VilaWeb
Redacció
02.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entrar a la cova dels quaranta lladres d’Alí Babà i robar-los el tresor no és gens fàcil. I encara menys, si cada llàntia que il·lumina el camí tot just dura tres minuts. Aquest és el punt de partença del Sidi Babà, un joc català, que ha guanyat el premi més important del món de jocs de taula i que avui es presenta a Barcelona, a la botiga Jugar x Jugar, de l’avinguda de Gaudí (21.00). En aquest vídeo, el creador del joc, Perepau Llistosella (@perepau), de Granollers, conversa amb l’Oriol Comas, director i presentador del programa de jocs de VilaWeb, Jocs Populi, i li explica tots els detalls del joc, el procés de creació i d’edició, i la seva experiència amb els jocs.

‘El Sidi Babà és un joc diferent de tots’, diu l’Oriol Comas. No debades és un joc a temps real en què tots els jugadors juguen contra el mateix enemic: el guardià de la cova. Per a guanyar calen grans dosis d’orientació, capacitat de negociació i molta sang freda. És ideal, explica l’autor, per als qui vulguin viure una bona aventura, sense tenir la garantia de sortir-ne gaire ben parats…

De jocs per a nens com a psicòleg a campió del món del jocs

Llistosella, psicòleg de professió, va començar a crear jocs per a nens amb dificultats d’aprenentatge. L’afecció als jocs de taula i els bons resultats d’aquest experiment van portar-lo a inventar-se’n un de diferent cada any per poder jugar a casa amb la família, prou nombrosa –és el petit de vuit germans–, per Sant Esteve. Finalment, el 2008 va guanyar el concurs més important de jocs de taula del món, el Bolonge-Billancourt, amb el joc Theseus.

Quasi quatre anys després, coincidint amb la nova entrada d’any, aquest és el joc que, rebatejat amb el nom de Sidi Babà, ja és finalment a les botigues. Editat per una editorial suïssa, Hurrican Games, que n’ha fet un llançament internacional, el joc és, a més a més, en català. A Jugar x jugar, la botiga on la presentació es farà avui, hi podeu comprar, a banda el Sidi Babà, tot de jocs que, com aquest, també són editats en català. I per als qui en vulguin comprar més d’un, Llistosella té un parell de recomanacions a fer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any