Milers de manifestants reivindiquen l’ús del català a Mallorca

  • La marxa va reunir unes quatre mil ànimes sota el lema 'Som una nació. Autodeterminació' en motiu de la Diada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tradicional manifestació commemorativa i reivindicativa de la Diada de Mallorca (Facebook i Twitter) es va fer ahir a Palma per vint-i-cinquena vegada, sota el lema ‘Som una nació. Autodeterminació’. Milers de ciutadans, quatre mil segons l’organització, van acudir a la crida de la Plataforma 31-D. Al final de la marxa, es va llegir el manifest ‘Pels nostres drets socials i nacionals, a Mallorca en català’ i es va fer un concert a càrrec dels grups Barrumbada i Germans Martorell i de les punxa-discs Ovàries, a la plaça dels Patins.

‘Cada any per aquestes dates milers de ciutadans continuam sortint al carrer per reafirmar què som i per reivindicar el dret dels Països Catalans a la llengua, a la cultura, al territori i a l’autodeterminació’, diu el manifest de la Plataforma 31-D.

En ocasió de la diada, que es fa el 31 de desembre en record de l’entrada de les hosts del rei Jaume I a Ciutat l’any 1229, l’Obra Cultural Balear (OCB) ha mobilitzat enguany una quarantena de municipis, que proposen activitats commemoratives diverses.

Però la Diada arriba enguany molt marcada per l’ofensiva del govern de José Ramón Bauzá, tant contra la llengua com contra la cultura, amb la reforma de la llei de la funció pública del govern de Bauzá, que modifica la de normalització lingüística de tal manera que es pugui incloure el castellà en la denominació oficial dels municipis, i que això depengui de cada ajuntament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any