At Versaris i Asstrio: ‘Això acaba de començar’

  • Publiquen el CD-DVD 'Per principis elegants', resultat de la ronda conjunta · El van presentar a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
02.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

At Versaris i Asstrio van començar una aventura conjunta ara fa un any, sota el lema ‘Per principis elegants’. Consistia a dur als escenaris la seva particular fusió de hip-hop i jazz-rock. L’últim concert, el van enregistrar per deixar-ne constància i ara ha sortit a la venda en format disc i DVD. volum que els músics van presentar a l’Espai VilaWeb, ple de gom a gom. També en parlen en aquest vídeo de VilaWeb TV.

En un acte organitzat conjuntament amb Productes de la Terra, At Versaris i Asstrio van presentar el volum, titulat justament ‘Per principis elegants’. A l’acte, hi van convidar el sindicalista de la CGT Josep Garganté, que, de fet, és un dels protagonistes d’una part del DVD: en uns petits interludis en què els músics manifesten els seus referents polítics i socials. Garganté hi apareix com a representant sindical de la vaga que va dur a terme TMB el 2008 per reclamar els dos dies de descans setmanal. Una reivindicació de què At Versaris es va fer ressò al senzill ‘La vida són dos dies‘. Al DVD, també hi apareix la cooperativa autogestionària la Ciutat Invisible, el filòsof Santiago Alba Rico i més gent.

D’aquest treball conjunt i dels que potser vindran, n’hem parlat amb Pau Llonch, d’At Versaris, i Sant Careta, d’Asstrio. Diu Careta que ‘això acaba de començar’ i que la parella que formen aquests dos grups segurament que tindrà segones parts i terceres, després del flirteig amb ‘Per principis elegants’. En aquest cas, s’han concentrat a posar noves bases musicals a les rimes d’At Versaris, i per a futures col·laboracions, ja pensen a fer cançons noves.

Mentre no arribin, cada grup va fent el seu camí. Els Asstrio s’han tancat a l’estudi per preparar un nou disc i els At Versaris ja pensen també en noves composicions.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any