Enric Morera: ‘Fabra ha remodelat el govern per trencar els vincles amb Camps’

  • Destaca el perfil dialogant i suau dels nous càrrecs però recorda que 'continuaran fent polítiques del PP'

VilaWeb
Redacció
30.12.2011 - 13:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La remodelació del Consell s’ha de llegir en clau interna, a parer de Compromís. El seu portaveu a les Corts, Enric Morera, diu a VilaWeb que Alberto Fabra ha pres dues decisions importants per tal de trencar els vincles amb l’ex-president Francisco Camps: ‘D’una banda, apartar Paula Sánchez de León, dofí de Camps, i d’una altra, anul·lar Lola Johnson, també ‘campsista’.

Morera, que diu que no espera pas un canvi de polítiques del govern, interpreta que l’executiu de Fabra vol agafar un tarannà que l’allunye de Camps. Un gest que també es veu en els nomenaments de José Císcar com a vice-president i portaveu i de Maria José Català com a consellera d’Educació, en substitució de Císcar. Sobre els nous càrrecs de Císcar, Enric Morera considera que, ‘davant la gravetat de la situació econòmica i social, el govern ha volgut oferir una façana amable, amb un perfil més dialogant, com és el de Císcar, i no tant bel·ligerants’.

Morera admet que el càrrec de Català, amb qui comparteix tertúlies a la ràdio, com a nova consellera d’Educació ha estat una sorpresa. ‘Segurament l’han premiada perquè darrerament s’havia decantat per fer un seguiment de les polítiques de Fabra’. Morera destaca de Català, com també de Císcar, el seu tarannà ‘suau i poc bel·ligerant’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any