La infanta Cristina, propietària d’una de les empreses que rebia fons desviats

  • Amb tot, el jutge considera que no era ella qui prenia les decisions

VilaWeb
Redacció
29.12.2011 - 10:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ‘cas Palma Arena‘ continua esquitxant la casa reial espanyola. A banda de l’encausament, avui, del duc de Palma i gendre del rei, Iñaki Urdangarín, l’aixecament del sumari del cas ha revelat que una de les empreses de que va rebre diners presumptament desviats de manera il·legal a través de l’Institut Nóos era Aizoon, una promotora immobiliària propietat de la infanta Cristina i del mateix Urdangarín. Aquesta empresa va facturar centenars de milers d’euros pel seu suport logístic als esdeveniments que organitzava Nóos a les Illes. Segons el jutge, els serveis d’aquesta empresa podrien haver estat ficticis o, simplement, facturats a preus molt superiors al corresponent.

Però encara hi ha altres vincles entre l’activitat d’Urdangarín i la casa reial. La infanta Cristina i Carlos García Revenga, assessor de la Casa del Rei, també formaven part de la junta directiva de Nóos fins a l’any 2006, quan van dimitir juntament amb Urdangarín. Les activitats presumptament delictives de l’institut Nóos es van produir entre 2004 i 2006. El jutge, però, considera que ni la infanta ni Revenga no participaven en la presa de decisions i no s’espera que siguin encausats. Urdangarín, per la seva banda,  ja va mirar de desvincular la seva activitat de la família reial fa unes quantes setmanes. I després la casa reial va apartar-lo de l’agenda oficial d’actes.

De moment, avui, la casa reial espanyola no ha volgut fer cap valoració sobre l’encausament d’Urdangarín, més enllà de mostrar el seu ‘respecte absolut a les decisions judicials’, segons que ha indicat un portaveu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any