Kim Jong-Un, nou ‘cap suprem’ de Corea del Nord

  • El nomenament tanca dos dies de funerals i dotze de dol oficial · Se segella amb la Internacional i tres minuts de silenci

VilaWeb
Redacció
29.12.2011 - 08:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Corea del Nord ja ha nomenat ‘cap suprem’ Kim Jong-Un, després de dos dies de funeral pel seu pare, Kim Jong-Il, i de dotze dies de dol oficial.

Sota una nevada persistent milers de soldats formats i molta gent van acomiadar ahir el difunt, i les institucions de l’estat li van retre homenatge al pas de la caravana de cotxes que acompanyava el taüt. No hi hagué delegacions estrangeres.

 

Avui, al final de la cerimònia el cap de l’estat en funcions, Kim Yong Nam, ha confirmat el relleu i ha nomenat Kim Jong-Un cap del partit, de l’estat i de l’exèrcit, després de dir-ne que havia heretat del seu pare la intel·ligència, la capacitat de comandament, el caràcter, la moral i el coratge. L’acte, a la plaça central de Pyongyang, ha acabat amb la internacional i tres minuts de silenci a tot el país. El nou cap suprem no ha pres la paraula.

Kim Jong-Un feia mesos que es preparava per agafar les regnes del país. El setembre del 2010 ja fou nomenat vice-president de la comissió central del Partit dels Treballadors i general d’alta distinció, amb aquesta proclama: ‘Tots els membres del partit, militars i el poble han de seguir fidelment la direcció del camarada Kim Jong-Un i protegir, i enfortir encara més, el front unit del partit, l’exèrcit i el poble.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any