El jutge ha de cridar l’atenció a Camps i canviar-lo de lloc pel seu comportament

  • Ja havia amenaçat d'expulsar-lo per la mateixa raó

VilaWeb
Redacció
29.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge del cas dels vestits, Juan Climent, ha tornat a amonestar Francisco Camps per la seva conducta. ‘Senyor Camps, faci el favor de no gesticular a ningú, i encara menys al testimoni. Vostè és allà darrere, però el veig’, li va dir en la sessió d’ahir. Poc després va fer-lo canviar de lloc –no solament a ell, sinó també a l’ex-secretari general del PP, Ricardo Costa.

Climent ja havia cridat l’atenció de Camps tres vegades el dia abans, mentre declarava l’ex-secretària autonòmica de Turisme; Camps gesticulava i parlava quan no li tocava, arran de la decisió del jutge de considerar impertinents les preguntes del seu advocat sobre les adjudicacions de contractes a Orange Market.

Els acusats de delicte de suborn passiu impropi seien darrere els seus lletrats, Javier Boix i Juan Casanueva. Tot i amb això, després de renyar Camps, el jutge va fer-los canviar de lloc, de manera que ara continuen a segona fila, però no darrere dels advocats.

Ahir van continuar declarant alguns testimonis. Com María Auxiliadora Hernández, que havia estat directora de l’Institut d’Avaluació i Qualitat Educativa i que actualment és secretària autonòmica d’Educació. Hernández va dir que era una ‘casualitat’ haver contractat cinc empreses de la trama Gürtel per a un congrés sobre família i escola. La resta de testimonis també van insistir que no havien donat cap tracte de favor en les adjudicacions, que no coneixien ‘el Bigotis’ i que no sabien si els acusats havien rebut regals de la trama.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any