‘No se’t pot escapar que aquests senyors no paguen’, va dir el Bigotis al sastre

  • José Tomás declara que un dels caps de la trama Gürtel pagava els vestits a Camps i a Costa

VilaWeb
Redacció
26.12.2011 - 17:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El suposat cap de la trama Gürtel a València, Álvaro Pérez, conegut com el Bigotis, va avisar al sastre de Camps, José Tomàs, que ni l’ex-president de la Generalitat ni Ricardo Costa no pagaven els vestits. Així ho ha declarat Tomàs en la sessió d’avui del judici pel cas dels vestits. ‘No se’t pot escapar que aquests senyors no paguen’, diu Tomàs que li va dir el Bigotis. El sastre també ha declarat que hi havia un compte on es carregaven els vestits de tots dos, a més dels de Rafael Betoret, Víctor Campos i Pedro García, i que pagava Pablo Crespo, considerat un dels caps de Gürtel.

Tomás s’ha reivindicat com a director de moda, i no sastre, i ha dit que coneixia Álvaro Pérez, ‘el Bigotis’, perquè comprava a Milano i que fou ell qui li va presentar Crespo.

‘Elena, la caixera, sempre avisava Crespo amb el que devia’, ha declarat, i ha precisat que aquest pagava sempre en efectiu o amb talons. De bon principi al compte es carregaven només les seves compres, ha dit Tomás, però després s’hi van afegir les d’una altra gent. El primer que va anar a la botiga amb Álvari Pérez, el 2004, fou Betoret, ex-cap de gabinet de la conselleria de Turisme. Després, Pedro García, que fou presentat com a director de Canal 9.

L’any següent, el 2005, Pérez li va demanar si no li feia res d’anar a València per a prendre mides a Costa i a Campos. En aquell moment l’ex-president Camps no constava al compte de la botiga, però després sí.

Tots els vestits del president

José Tomás va treballar més de trenta anys a la botiga Milano i després va ser director de la botiga Forever Young, propietat d’Eduardo Hinojosa. Tomás és qui prenia les mides a Camps cada vegada que l’ex-president viatjava a Madrid. Segons la seva versió, li va fer vuit vestits, tres americanes, uns quants pantalons, un esmòquing i un xaleco per anar a veure el Papa. ‘Mai no va pagar ni una pesseta’, va dir el sastre al jutge al mes de juliol passat.

El sastre va començar a fer valdre el seu testimoni dos anys abans, la primavera del 2009, quan el jutge Baltasar Garzón li prenia declaració com a testimoni. Aleshores el propiertari de la botiga de Forever Young, Eduardo Hinojosa, va acomiadar el sastre perquè, segons ell, havia fet factures falses. Aquest acomiadament, anul·lat posteriorment per un jutge per considerar-lo impoecendent, es va decidir després d’una visita del dirigent del PP Federico Trillo al despatx del propietari de la botiga. Una visita que es va fer pocs dies després de la publicació d’una entrevista amb el sastre en què ja deia que Camps no havia pagat els vestits. Ací van començar els atacs personals i professionals a José Tomás des dels mitjans de comunicació sota obediència del PP. I el sastre va decidir parlar cada vegada més clar.

‘A aquestes alçades no sé com es pregunten qui va pagar els vestits, no hi ha cap dubte sobre el fet que Camps no els va pagar’, va dir Tomás el passat mes de juliol, i va acusar l’ex-dirigent del PP gallec Pablo Crespo i el mateix Álvaro Pérez, el ‘Bigotis’, de pagar-los.

Per tot això, hi ha una gran expectació per la declaració del sastre, avui. I també s’espera que hi hagi un gran intercanvi d’acusacions entre el l’advocat de Camps, Javier Boix, i el sastre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any