Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  26.12.2011  06:00

Viladamat, primer municipi antimonàrquic

Aprova una moció que demana la desaparició de la monarquia i la dimissió del rei espanyol

Men?ame
 

L'ajuntament de Viladamat (Alt Emportdà), municipi de 458 habitants governat per la CUP, ha aprovat per unanimitat una moció que demana la desaparició de la monarquia espanyola i la dimissió del rei, perquè és 'democràticament il·legítim'. Viladamat és el primer municipi que aprova aquesta moció, però ja hi ha altres ajuntaments que s'hi han interessat. L'ajuntament està format per quatre regidors de la CUP i tres d'independents.

Segons es desprèn de la moció, publicada per Llibertat.cat, 'és imperatiu que s’aboleixi aquesta discriminació antidemocràtica i que se sotmeti el càrrec de cap d’estat a la sobirania popular'. La moció recalca que el de rei 'no és un càrrec democràticament escollit sinó hereditari' i que 'no és un càrrec accessible a la ciutadania i sotmès a la sobirania popular sinó que està controlat per una família'.

Finalment, la moció assenyala que 'la monarquia crea dues classes de persones, amb la família reial situada per sobre de la ciutadania preservant privilegis indignes en temps crisi economica com el que estem passant'. Per tot plegat, el municipi retira el seu 'suport moral' a la monarquia i expressa la voluntat de viure 'en un estat plenament democràtic, on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre persones'.