Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.12.2011  06:00

El rei evita esmentar Urdangarín

S'hi refereix implícitamet dient que 'la justícia és igual per tothom' i que 'les conductes censurables han de ser jutjades i sancionades'

Men?ame
 

El rei espanyol va evitar d'esmentar el seu gendre i duc de Palma, Iñaki Urdangarín, que podria ser encausat per corrupció en els pròxims dies pel cas Palma Arena, en el seu discurs (íntegre) de Nadal. Tot i l'expectativa generada arran del cas, el monarca va esquivar de parlar directament de l'escàndol judicial i va centrar el discurs en altres qüestions com la crisi i el final d'ETA.

Amb tot, el rei sí que s'hi va referir, en un fragment del discurs, de manera implítcita. Va dir que 'la justícia és igual per tothom' i que 'les conductes censurables han de ser jutjades i sancionades'.

I va afegir: 'quan es produeixen conductes irregulars que no s'ajusten a la legalitat o a l'ètica, comportaments no exemplars tant individuals com col·lectius, és natural que la societat reaccioni; afortunadament vivim en un estat de dret'. I va avisar que 'no es poden generalitzar comportaments individuals perquè poden perjudicar les institucions'.