El tancament dels comptes de les administracions tensa l’ambient polític

  • Trias, disposat a denunciar la Generalitat per impagament · Soraya Sáenz de Santamaría: 'S'ha de complir l'obligació de pagar els tributs'

VilaWeb
Redacció
24.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les administracions tanquen els comptes del 2011 i preparen les partides disponibles dels pressupostos pel 2012 aquestes últimes setmanes de l’any. Això, pel context de crisi actual i la pressió de les institucions europees per complir les exigències d’un dèficit baix, fa que les institucions es reclamin pagaments pendents de cobrar i mirin d’ajornar els seus deutes. Si bé fins ara la Generalitat ha estat reclamant el pagament de deutes del govern espanyol, ahir va ser el batlle de Barcelona, Xavier Trias, qui va reclamar al govern català els setanta milions acumulats fins al 2010 i 130 milions d’enguany que havia de pagar el govern i que ha avançat el consistori.

A més, Trias va declarar que estava disposat a portar la Generalitat als tribunals si no pagava a l’ajuntament els diners que li deu. ‘Serem molt exigents i rigorosos, i si és necessari portarem la Generalitat a un contenciós i als tribunals; no tinc cap problema en fer-ho’, va dir Trias.

El batlle va fer aquestes declaracions responent una pregunta del portaveu del PP, Alberto Fernández Díaz, sobre què pensava fer l’equip de govern per reclamar els diners que li deu la Generalitat.

El pressupost, aprovat amb els vots de CiU i PP

El consell plenari de l’ajuntament va aprovar en l’última sessió de l’any la llei de pressupostos per al 2012. Els comptes van tirar endavant gràcies al suport dels grups de CiU i el PP, que van evidenciar l’acord entre les dues forces en aquest àmbit. El batlle Xavier Trias va agrair l’actitud dels populars en unes negociacions que va qualificar de lleials, i va lamentar que altres grups ‘hagin preferit no col·laborar’. PSC, ICV-EUiA i UxB van votar en contra dels comptes perquè els consideren un ‘viratge conservador marcat sobretot per les concessions del govern municipal al PP’.

La vice-presidenta espanyola espera que l’impagament per part del govern català de la seguretat social sigui ‘una situació puntual’

La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va dir que el PSOE no els va informar sobre l’acord amb el govern català per endarrerir el pagament de l’IRPF a l’estat. I arran de l’anunci de la Generalitat de no pagar la seguretat social si no arribaven els 759 milions d’euros, va declarar: ‘Les administracions pateixen problemes importants per la pèrdua ingressos, i cal treballar amb austeritat i eficiència. És el moment de treballar junts i que cadascú compleixi l’obligació del pagament dels tributs’. Va afegir que esperava que fos ‘una situació puntual i no generalitzada’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any