Trias aprova el pressupost de l’ajuntament amb el suport del PP

  • La resta de l'oposició, PSC, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona, hi ha votat en contra

VilaWeb
Redacció
23.12.2011 - 13:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat en l’última sessió de l’any, celebrada aquest divendres, la llei de pressupostos per al 2012. Els comptes han tirat endavant gràcies al suport dels grups de CiU i el PP, que han evidenciat l’acord entre les dues forces en aquest àmbit. El batlle Xavier Trias ha agraït l’actitud dels populars en unes negociacions que ha qualificat de lleials, i ha lamentat que altres grups ‘hagin preferit no col·laborar’. PSC, ICV-EUiA i UxB han votat en contra dels comptes perquè els consideren un ‘viratge conservador marcat sobretot per les concessions del govern municipal al PP’.

El pressupost puja als 2.295 milions, després de la negociació que fins ahir al vespre van mantenir CiU i PP. Arran d’aquesta reunió, Alberto Fernández Díaz va aconseguir modificar el pressupost en 34 milions i amb una reducció principal en els ingressos de taxes i impostos de 16 milions d’euros. La influència que ha acabat tenint el PP en aquests comptes ha estat molt criticada per tota l’oposició i ha estat esgrimida com un dels arguments per votar-hi en contra.

‘Aquests pressupostos no estan intervinguts pel PP sinó pels errors dels governs anteriors a la Generalitat i a l’estat’, s’ha defensat Trias, de les crítiques dels dirigents de l’oposició. L’ex-batlle  Jordi Hereu ha preguntat a Trias si aquest és un nou pas cap a un pacte de govern entre CiU i PP. Fernández Díaz ha respost abans que ho pogués fer Trias deixant clar que es tracta ‘d’un acord pels pressupostos i punt; ni seguit ni a part’.

D’altra banda, Trias també ha anunciat la convocatòria d’un ple extraordinari durant el primer trimestre de 2012 per debatre obertament amb els grups el futur de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any