El nou ministre d’Economia va dissenyar les polèmiques ‘quotes participatives’ de la CAM

  • Va dirigir Lehman Brothers a Espanya i Portugal del 2006 al 2008 ·Havia ocupat diferents càrrecs als governs d'Aznar

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Luis de Guindos, nou ministre d’Economia i Competitivitat del govern de Mariano Rajoy, fou president executiu de Lehman Brothers a Espanya i Portugal, els anys 2006-2008. Va deixar el càrrec quan aquesta companyia de serveis financers féu fallida, un fet que ningú no ha deixat de veure. Parlant del nou govern el portaveu socialista Marcelino Iglesias ja va desitjar a Guindos, ahir mateix, que tingués ‘més sort que no amb Lehman Brothers; esperem que li vagi millor’.

De Guindos, de cinquanta-dos anys, ja havia ocupat càrrecs diversos dins els governs d’Aznar, entre el 1996 i el 2004, des de director general de Política Econòmica i Defensa de la Competència a secretari d’estat d’Economia. Actualment era un dels responsables de la divisió financera de PricewaterhouseCoopers.

El seu paper a la CAM

Luis de Guindos també té una relació amb la CAM, car fou ell qui en dirigí la famosa i polèmica venda de ‘quotes participatives‘. Com que les caixes no poden tenir accionistes, de Guindos va dissenyar la venda d’una mena d’accions encobertes, anomenades ‘quotes participatives’. Aquestes accions eren venudes a particulars i empreses dient-los que a la pràctica eren com accions. La sorpresa va ser que, després de la nacionalització de la CAM, i sobretot després de la compra de l’entitat per Banc Sabadell, les quotes participatives han deixat de tenir valor i ningú no en respon.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any