Per Compromís i EUPV, la manca de ministres valencians és un càstig de Rajoy al PP valencià

  • CiU veu amb bons ulls el nou govern espanyol

VilaWeb
Redacció
22.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pels diputats de Compromís i d’EUPV al congrés espanyol, Joan Baldoví i Ricardo Sixto, la manca de ministres valencians és un càstig clar del president espanyol, Mariano Rajoy, al PP valencià, tocat per tot de casos de corrupció aquests darrers anys. Per Baldoví, ‘és un càstig del president als seus companys del PP valencià, als quals nega l’entrada en l’executiu pels molts casos de corrupció i per mala gestió de l’administració pública de la delegació valenciana del PP’. I Sixto comenta: ‘Fins i tot González Pons, que apareixia en totes les travesses, ha estat finalment descartat; és significativa la foto final que, per nosaltres, posa en evidència el càstig del PP valencià.’

‘Aquest gest fa entendre les paraules de Rajoy en la investidura, en el sentit d’assumir la defensa de la Comunitat Valenciana: volia dir que no confiava en cap dels populars valencians que l’envolten a Madrid’, va dir Baldoví.

Per Sixto, la designació de l’eurodiputat José Manuel García Margallo, madrileny que es presentà a les eleccions espanyoles els anys 86, 89 i 93 amb el PP valencià (també s’havia presentat per Melilla), ‘ben poca cosa té a veure amb el País Valencià, i no es pot considerar en cap cas la nota valenciana’.

CiU veu amb bons ulls el nou govern de Rajoy

Ara, CiU, que va votar contra la investidura de Rajoy, va dir ahir que veia amb bons ulls els nous ministres de Rajoy. Segons el portaveu del partit al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, és un ‘bon govern, perquè els escollits pel president espanyol tenen una bona trajectòria professional que els avala’. Especialment, va felicitar Jorge Fernández Díaz, nomenat ministre d’Interior. A parer seu, Fernández es mereix el ministeri per la seva lleialtat, trajectòria i relació personal amb Rajoy. També va parlar d’aquest nomenament el conseller d’Interior, Felip Puig, per qui Fernández Díaz pot facilitar l’entesa institucional entre els cossos policíacs. Tornant a Duran, que va presumir de conèixer la majoria de ministres, només hi va posar una pega: l’equip es podia haver reduït més.

ERC diu que sobren tres ministeris: Sanitat, Cultura i Agricultura

Per la portaveu d’ERC al parlament, Anna Simó, sobren tres ministeris. ‘Si es pren com a vàlid el principi d’una administració per competència, no calen els ministeris de Sanitat, Educació i Cultura, i Agricultura’, perquè aquestes competències són transferides a les comunitats autònomes. També va apuntar que el ministre de Defensa provenia d’una empresa armamentística; i no va donar importància al nomenament de Jorge Fernández, perquè els ministres anteriors sortits de Catalunya no han defensat mai els interessos del país.

Coscubiela lamenta la manca de paritat i ‘l’orientació molt dretana’ del govern de Rajoy

El diputat per ICV-EUiA al congrés espanyol, Joan Coscubiela, va lamentar ‘l’orientació molt dretana del govern de Rajoy, sobretot en aspectes econòmics’. I del responsable d’Economia, Luis de Guindos, en va dir que es dedicaria ‘a satisfer els mercats’. També va criticar que Medi Ambient continués afegit a Agricultura i que s’hagués eliminat la paritat de l’executiu, car només hi ha quatre dones de tretze ministres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any