La Sibil·la i la Dansa de la Mort ressonen a Ontinyent

  • La UNESCO va declarar l'any passat aquest cant patrimoni cultural i immaterial de la humanitat

VilaWeb
Redacció
21.12.2011 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’església de Santa Maria d’Ontinyent és un any més escenari de la representació del Cant de la Sibil·la, que inclou també la Dansa de la Mort. Per onzé any consecutiu des que es va recuperar, aquest cant medieval s’escoltarà a la capital de la Vall d’Albaida gràcies al Grup de Danses, la Colla de Campaners i Menestrils, amb la col·laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral ‘Llorenç Barber’ d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el grup el Regall.

Fa ja alguns anys que aquesta representació musical té lloc a Ontinyent el 22 de desembre. El 2010 s’hi van incorporar les figures de les parques, encarregades de donar, medir i llevar la vida.

La representació tindrà lloc a les 20.30 h a l’església de Santa Maria d’Ontinyent, organitzada pel grup de música antiga Menestrils i la Colla de Campaners d’Ontinyent. La marxa processional de la Dansa de la Mort, les Campanes de la Sibil·la i el propi Cant de la Sibil·la són els temes principals de l’espectacle en què hi participen vora 80 persones, amb les veus solistes de Laura Valls en la Dansa de la Mort, i de Cecília Blanquer i Consol Rico en el Cant de la Sibil·la. La direcció musical és de Francesc Tortosa.

El 16 de novembre de 2010, aquest ‘Cant’ fou declarat patrimoni cultural i immaterial de la humanitat per la UNESCO.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any