Polèmica per l’aplicació de l’IRPF a l’extra de Nadal dels funcionaris

  • ERC ho havia denunciat · Economia ho atribueix a motius informàtics

VilaWeb
Redacció
21.12.2011 - 14:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament d’Economia i Coneixement ha confirmat que s’havia aplicat la retenció de l’IRPF a la paga extra de Nadal. Segons el departament, la decisió s’ha pres per motius ‘informàtics i fiscals’. Fiscalment, l’aplicació de l’IRPF a la paga extra fa que tant aquesta com la nòmina constin com a tributades en l’exercici del 2011. Com va avançar el conseller Mas-Colell, els funcionaris cobraran, si més no, un 80% de la paga extra el 28 de desembre, i el 20% restant, el cobraran més endavant. El conseller Mas-Colell ha demanat perdó i ha assumit tota la responsabilitat.

La portaveu d’ERC al parlament, Anna Simó, que ho havia denunciat, ha retret al govern que hagi pres aquesta decisió  unilateralment, sense avisar els representants sindicals dels treballadors públics, i ha comminat l’executiu de Mas a ser ‘honest, transparent i de confiança’. De passada, ha lamentat que els deutes de l’estat es carreguessin a l’esquena dels treballadors.

Els sindicats anuncien accions legals contra el govern per ‘apropiació indeguda’

Els sindicats ho han criticat. El secretari de Comunicació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Xavi Navarro, ha qualificat de barbaritat i agressió al funcionariat que s’hagi descomptat una quantitat que els treballadors públics encara no han cobrat. Assegura que la retenció és un incompliment del reglament de l’IRPF i que per això el sindicat emprendrà accions legals contra el govern per ‘apropiació indeguda’. Des d’UGT, Xavier Casas, ha titllat d’incompetent la gestió de tresoreria. Segons els sindicats, la retenció pot suposar una reducció de la nòmina d’aquest desembre d’entre 150 i 600 euros. Unes 800 persones s’han concentrat davant del Parlament per protestar en contra la retenció i d’uns pressupostos ‘agressius’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any