La intervenció de Baldoví que ha irritat Canal 9 i Barberà

  • El diputat de Compromís-Equo recorda tots els casos de corrupció que han esquitxat el PP valencià · Diu que ja sap 'com governa el PP amb majoria absoluta'

VilaWeb
Redacció
21.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, va estrenar-se ahir al congrés espanyol recordant tota la política duta a terme pel PP al País Valencià durant els setze anys de majoria absoluta (discurs, vídeo i pdf). La seva intervenció no va agradar gaire a Canal 9, que titulà ‘Rajoy defén la Comunitat Valenciana dels atacs de Baldoví’. Tampoc a la batllessa de València, Rita Barberà. Segons que explicà Baldoví mateix a Twitter, en sortir del congrés, Barberà li va dir, ‘molt enutjada’, que no havia tingut vergonya d’haver atacat així la Comunitat Valenciana’.

 

Baldoví, que va començar parlant en català, va dir a Rajoy, entre més coses: ‘Ahir, quan l’escoltava’, no podia creure’l, perquè a la terra dels valencians el seu partit fa exactament la contrària’; és el responsable directe de la destrucció ‘del sistema financer valencià’ i de fer del País Valencià ‘una comunitat morosa que enfonsa les seues empreses… Vostés han estat capaços de trobar 15 milions per a finançar la Fórmula 1, però no de trobar-ne 5 per a evitar que cent investigadors anaren a la desocupació’. Per tant, Compromís-Equo no podia votar en favor de la investidura de Rajoy: ‘Perquè ja sabem com governa el PP; amb setze anys al País Valencià, ja sabem quin és el resultat de les seues majories absolutes’. I va recordar tots els casos de corrupció que han esquitxat el PP valencià, un dels quals obligà l’ex-president, que aquests dies seu a la banqueta dels acusats a dimitir.

Baldoví va criticar que el fet que la mesa no hagués donat grup propi a Amaiur, fet que ha convertit el grup mixt en un cos molt divers, ‘més acostat a la cabina dels germans Marx que no a un grup eficaç… Els petits venim amb ganes de treballar i vostés ens ho fan difícil. Han emmordassat les veus de la diferència i les han reduïdes a cinc minuts’, que és el temps que va tenir per intervenir Baldoví. 

També va voler recordar que no tots els polítics valencians eren iguals i que ‘hi havia una altra manera de fer política… Volem netejar el nom del nostre país petit. Hi ha polítics honestos que només volen treballar pels seus ciutadans. Volem que la gent sàpia que hi ha una altra manera de fer política’. I que treballarien per canviar la llei electoral, una llei que fa que l’escó de Baldoví ‘haja costat 125.000 vots i un del PP, 18.000’.

Finalment, va dir a Rajoy que com a nou president del govern espanyol mereixeria el respecte de Compromís-Equo, però que farien mans i mànigues ‘perquè ni a Madrid ni a València no tornaren a governar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any