Les farmàcies del País Valencià tanquen tres dies per l’impagament del Consell

  • El govern assegura que pagarà aquest dimecres · El deute total del Consell amb les farmàcies és de 550 milions

VilaWeb
Redacció
19.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un miler de farmàcies del País Valencià comencen avui un tancament patronal de tres dies com a mesura de protesta davant dels impagaments del Consell, que els deu més de 550 milions d’euros. Els farmacèutics havien acceptat el pla de pagament proposat pel govern, però també van avisar que si s’incomplia, anirien a la vaga. La decisió es va prendre la setmana passada, tres dies després del veniment del termini per pagar els 60 milions corresponents a les receptes dispensades al maig.

El govern va respondre amb un comunicat que estableix uns serveis mínims del 10%, regulast per sorteig entre les farmàcies de cada municipi de manera rotatòria. El Consell també ha dit que garanteix que hi haurà provisions i que els ciutadans podran accedir als medicaments quan els necessitin. En aquest sentit, els centres de salut tenen disponible el llistat de les oficines de farmàcia obertes i la Conselleria de Salut ha posat a disposició un telèfon gratuït, el 900 101 081, per respondre els dubtes.

Aquest és un exemple més de la greu situació per la qual passa la tresoreria de la Generalitat, amb manca de liquiditat i amb pagaments pendents als proveïdors.

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, es va referir fa uns dies al tancament patronal de les farmàcies i va assegurar que aquest dimecres, 21 de desembre, es pagaria als farmacèutics els 60 milions pendents. Però davant la manca de liquiditat del govern, els farmacèutics no se’n fien i per això mantenen la protesta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any