Al carrer per una escola valenciana, pública i de qualitat

  • Unes 3.000 persones es van manifestar ahir, dins els actes del 79è aniversari de les Normes de Castelló

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.12.2011 - 11:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prop de 3.000 persones van sortir ahir als carrers de Castelló de la Plana en defensa d’una escola pública en català i de qualitat. La marxa era la culminació de la commemoració del 79è aniversari de les Normes de Castelló, organitzada per la plataforma Castelló per la llengua, que aplega partits, sindicats i entitats culturals.

Davant l’aposta del govern valencià per un model trilingüe en l’educació, que a la pràctica busca fer desaparèixer la línia en català, i d’altres mesures, com el tancament dels repetidors de TV3, les entitats integrants de Castelló per la llengua reivindiquen una escola pública en català, la pertinença a la comunitat de llengua catalana i que l’Associació Valenciana de la Llengua reconega sense embuts la unitat de la llengua.

Entre els integrants a la plataforma Castelló per la llengua hi ha ACPV, la Plataforma per la Llengua, el Bloc, ERPV, EUPV, IPV, Escola Valenciana, l’STEPV, la CGT i el SEPC.

Les Normes Ortogràfiques de Castelló se signaren l’any 1932 a la ciutat, seguint les normes fabrianes, adaptades a les particularitats del parlar occidental.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any