El PSC de Navarro refreda les aspiracions del sector catalanista

VilaWeb
Redacció
18.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Terrassa, Pere Navarro, fou proclamat ahir primer secretari del PSC, amb l’envit de treure el partit del pou on ha caigut a causa de les derrotes electorals. De moment, no sembla pas que Navarro i la futura direcció tinguin cap intenció de fer emprendre al partit un rumb catalanista. Ans al contrari. Els delegats assistents al 12è congrés dels socialistes van aprovar ahir la proposta Ros-Bustos, que preveu que el partit pugui votar diferent del PSOE en determinades qüestions a Madrid però que arracona les aspiracions de tenir grup propi al congrés espanyol.

Ja en el llarg discurs previ a la votació dels candidats, Navarro es va limitar a fer un petit esment al catalanisme del partit. Va dir: ‘No podem renunciar al catalanisme del PSC. Només des del PSC podem aportar més veus en català que defensin l’Espanya federal i més veus en castellà que reivindiquin l’autogovern de Catalunya’.

Una de les esmenes que es van aprovar ahir fou la proposada pels batlles de Lleida i Sabadell, Àngel Ros i Manuel Bustos, que preveu que el PSC pugui votar difenret del PSOE al congrés espanyol quan es tractin qüestions ‘d’interès per a Catalunya’. D’aquesta manera, el partit descartava l’opció de promoure un grup propi al congrés, qüestió que no va entrar ni a votació i que ha despertat una certa resignació entre alguns sectors del partit. Així, mentre Bustos assegurava que l’esmena deixava definitivament de banda l’aspiració al grup propi, el diputat Daniel Font, de Nou Cicle, lamentava que aquest no fos el pas definitiu, si bé va aplaudir que es permetés donar visibilitat al PSC dins el grup del PSOE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any