‘El Bigotis’ nega haver regalat mai cap vestit a Camps

  • L'ex-president de la Generalitat es volia declarar culpable, segons Víctor Campos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir va ser el torn del considerat cap de la trama ‘Gürtel’ a València, Álvaro Pérez ‘el Bigotis’, en les declaracions del judici contra l’ex-president Francisco Camps i l’ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa. ‘El Bigotis’ ha manifestat que ni la seva empresa ni ell mateix han regalat mai cap vestit ni a Camps ni a Costa. ‘El Bigotis’ es va acollir al dret de no declarar com a testimoni en el judici del ‘cas dels vestits’ pels procediments oberts contra ell, però va voler ratificar les declaracions que va fer al jutge instructor de la causa. Per avui hi ha previstes les declaracions de quatre testimonis més. La declaració més esperada de les que restesn, però, la del sastre José Tomás, encara té data i s’estima que no es podrà fer fins a mitjan de la setmana que ve.

Abans de Pérez ahir va declarar l’ex-vicepresident del govern valencià Víctor Campos, que es va declarar innocent, tot i haver-se declarat culpable de suborn impropi el mes de juliol. Diu que es va auto-inculpar per posar punt i final a un drama personal, i va explicar que havia acordat de fer-ho amb els altres tres encausats, Francisco Camps, Ricardo Costa i Rafael Betoret. Camps i Costa, però, finalment no van signar la declaració de culpabilitat. ‘Em declare innocent, i sóc innocent’, va dir ahir al jutge. 

Campos i l’ex-cap del gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret, varen acceptar el pagament d’una multa de 9.600 euros per suborn passiu impropi en una jornada en la qual Francisco Camps i Ricardo Costa també ho havien de fer. Aquell va ser el mateix dia en què Camps va acabar presentant la seva dimissió com a president de la Generalitat Valenciana.

Betoret es nega a declarar

L’ex-cap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret, d’altra banda, es va negar a prestar declaració perquè està implicat en altres causes connexes amb aquesta i les manifestacions podrien perjudicar-lo. Betoret, però, va escoltar les preguntes que havien d’haver-li formulat les parts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any