La PAHC i la FAV es reuneixen de nou amb l’Ajuntament per garantir l’aplicació de mesures contra els desnonaments

  • Ambdues entitats vetllen, en reunions mensuals amb l’Ajuntament, per l’estricta aplicació de les mesures previstes en la moció contra els desnonaments aprovada al Ple municipal del passat mes d’octubre

VilaWeb
Clàudia Martí
15.12.2011 - 12:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell i la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell van reunir-se de nou el passat dilluns amb Joan Manau, tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell, per tal de continuar amb el seguiment de l’aplicació de les polítiques municipals contra els desnonaments i per garantir el dret a l’habitatge contemplades en la moció proposada per la PAHC i aprovada a l’octubre. L’Ajuntament tornarà a instar al Govern espanyol a modificar la llei hipotecària per incloure la figura de la Dació en Pagament i a implementar mesures per paralitzar els desnonaments i traslladarà els acords presos en la moció al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya.

En la trobada mantinguda dilluns també es va anunciar la imminent convocatòria d’una reunió, per part de l’Ajuntament, entre el consistori i els directors dels bancs i caixes que operen al municipi, per tal d’instar-los a engegar totes les actuacions possibles per tal d’evitar les execucions hipotecàries i establir una bossa de pisos buits provinents de les entitats financeres per destinar-la al lloguer social i gestionada pel propi Ajuntament.. En aquesta reunió, que és una altra de les mesures proposades per la PAHC en la moció aprovada a l’octubre, també hi assistiran tots els partits polítics amb representació municipal, a més de la pròpia plataforma i de la FAV. Manau va anunciar també que des del consistori s’ha engegat una reestructuració interna per tal de millorar la coordinació entre Serveis Socials, Habitatge i VIMUSA en l’àmbit de la prevenció i la resposta municipal als casos d’execucions hipotecàries. La PAHC va plantejar també la necessitat d’establir un cens dels habitatges buits de la ciutat per tal de poder aplicar un augment de l’IBI en els immobles que es trobin desocupats.

Manifestacio de les PAH’s catalanes a Terrassa aquest divendres

Les plataformes d’afectats per la hipoteca del Principat han convocat per demà divendres a les sis de la tarda una manifestació unitària davant la Mútua de Terrassa per reivindicar el dret a l’habitatge i per protestar contra la llei hipotecària i les polítiques d’habitatge vigents actualment a l’estat espanyol. La manifestació exigirà una modificació de la llei hipotecària que contempli la Dació en Pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i l’establiment d’un parc públic de lloguer social.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any