Camps es volia declarar culpable, segons Víctor Campos

  • Avui s'ha declarat innocent, malgrat haver-se autoinculpat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.12.2011 - 10:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-vicepresident del govern valencià Víctor Campos s’ha declarat avui innocent en el judici del cas dels vestits de la trama Gürtel, tot i haver-se declarat culpable de suborn impropi el mes de juliol. Diu que es va autoinculpar per posar punt i final a un drama personal, i ha explicat que havia acordat de fer-ho amb els altres tres encausats, Francisco Camps, Ricardo Costa i Rafael Betoret. Camps i Costa, però, finalment no van signar la declaració de culpabilitat. ‘Em declaro innocent, i sóc innocent’, ha dit al jutge. Podeu seguir el judici en directe.

Campos i l’ex-cap del gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret, varen acceptar el pagament d’una multa de 9.600 euros per suborn passiu impropi en una jornada en la qual Francisco Camps i Ricardo Costa també ho havien de fer. Aquell va ser el mateix dia en què Camps va acabar presentant la seva dimissió com a president de la Generalitat Valenciana.

Betoret es nega a declarar

L’excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret, d’altra banda s’ha negat a prestar declaració perquè està implicat en altres causes connexes amb aquesta i les manifestacions podrien perjudicar-lo. Betoret però ha escoltat les preguntes que havien d’haver-li formulat les parts.

La declaració de Costa

Després de la declaració de Francisco Camps, acusat de suborn impropi pel cas dels vestits de la trama corruptiva  ‘Gürtel’, ahir va declarar l’ex-secretari general i diputat a les Corts del PP, Ricardo Costa. Entre més coses, va dir que havia pagat un vestit a través d’Álvaro Pérez ‘el Bigotis’, ‘com li ho havia indicat el sastre José Tomás’; i que després del pagament havia demanat la factura, que no li van fer, però que no la va tornar a demanar perquè no li servia per a desgravar.

Va reconèixer, a més, que havia tingut una relació de cordialitat i d’amistat amb Álvaro Pérez ‘el Bigotis’, cap de la trama ‘Gürtel’ a València, però interrompuda des que va començar la investigació judicial.

Durant l’interrogatori del fiscal, que va durar més de dues hores, Costa va dir que coneixia Pablo Crespo, però que tenia molt poca relació amb Rafael Correa.

Correa es nega a declarar

També va comparèixer Rafael Correa, considerat el cap de la trama ‘Gürtel’, es va acollir ahir al dret de no declarar com a testimoni en el judici del ‘cas dels vestits’. Correa va anar al Palau de Justícia de València amb una ambulància custodiada per agents des de la presó de Soto del Real. L’advocat de Correa va justificar la negativa dient que qualsevol manifestació podia afectar les causes que tenia obertes per possibles connexions amb la de Camps. Però la fiscal va demanar l’audició de converses telefòniques intervingudes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any