Camps reconeix haver rebut regals del cap de la trama Gürtel a València

  • L'ex-president de la Generalitat va declarar durant quatre hores i mitja ahir a la tarda · Avui és el torn de l'ex-secretari general del PP, Ricardo Costa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat Francisco Camps va declarar ahir durant més de quatre hores al Palau de Justícia, acusat de suborn impropi pel cas dels vestits de la trama corruptiva Gürtel. Camps va declarar que havia tornat tots els regals rebuts durant la seva etapa de president i que aquests mai no havien influït cap decisió que hagués pres. En concret, va reconèixer que havia rebut regals d’Álvaro Pérez ‘el Bigotis’, cap de la trama Gürtel de València.

 

Segons l’ex-president, la relació amb Álvaro Pérez va cenyir-se ‘estrictament’ als actes que aquest organitzava per al PP valencià, però mai per a la Generalitat. De passada, va recalcar que va havia estat elegit democràticament i que havia dimitit per demostrar la seva innocència.

Responent les preguntes del seu advocat va manifestar que les acusacions eren ‘part d’un terrible muntatge’. A la pregunta de com és que havia telefonat al sastre de les botigues Milano i Forever Young, José Tomás, i no als caps de la trama, quan va saber que es publicaria la notícia, Camps va manifestar que el sastre li havia assegurat que ho havia pagat tot, però que algú de la fiscalia l’havia interrogat sobre si feia vestits per a persones importants. Per Camps, les informacions publicades van ser ‘un atac polític molt gran’ al PP.

També va declarar que mai no demanava els tiquets o les factures de les compres: ‘No he demanat mai cap tiquet de res, ni quan he agafat taxis ni quan vaig a menjar a un restaurant amb amics’, i que mai no pagava amb targetes de crèdit. I dels vestits suposadament regalats, no en va demanar el tiquet perquè no el necessitava.

Quan la fiscal li va demanar com és que hi havia un encàrrec a nom seu a la botiga Milano, Camps va respondre que dubtava de la documentació aportada per l’acusació, que les dades eren falses i que ell havia pagat tots els vestits que havia encarregat a les botigues de Madrid, d’on se suposa que van sortir els regals.

Camps es va negar a respondre les preguntes de l’acusació popular, ‘el partit amb què ha litigat a les Corts i a qui ha guanyat totes les batalles electorals’.

Tant Camps com Costa es van declarar innocents al principi del judici. Avui serà Ricardo Costa qui haurà de respondre les preguntes de les parts.

L’acusació

Camps i Costa seran jutjats per l’anomenat ‘cas dels vestits’ per un presumpte delicte de suborn passiu impropi, acusats d’haver rebut regals d’empreses de la trama Gürtel de València (interlocutòria, pdf). La fiscalia anticorrupció demana per a tots dos una multa de 41.250 euros, i el PSPV, que exerceix l’acusació popular, demana tres anys de presó i vuit d’inhabilitació.

En aquesta causa ja han estat condemnats dos acusats, l’ex-vice-president de la Generalitat, Víctor Campos, i l’ex-cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, que van admetre els càrrecs que hom els imputava i van pagar una multa de 9.600 euros poc abans de la dimissió de Camps com a president del Consell.

En la interlocutòria consta que entre el 2005 i el 2008 es van adjudicar nombrosos contractes públics a empreses de la trama ‘Gürtel’. També que Álvaro Pérez, ‘el Bigotis’, considerat el cap de la branca valenciana de ‘Gürtel’, tenia un compte corrent obert a les botigues Milano i Forever Young, de Madrid, amb què va pagar algunes peces de vestir dels acusats.

Segons l’acusació, Francisco Camps va rebre una dotzena de vestits, cinc jaquetes i cinc parells de sabates per un import total de 14.021,50 euros. I Ricardo Costa, quatre vestits i sis pantalons, per un import de 7.325 euros. La interlocutòria també diu que els acusats sabien qui havia fet els encàrrecs.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any