Camps es declara tranquil i diu que avui es podrà explicar

  • L'ex-president i Ricardo Costa començaran avui la declaració pel 'cas dels vestits' de la trama Gürtel

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.12.2011 - 09:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat, Francisco Camps, i l’ex-secretari general del PP, Ricardo Costa, han arribat aquest matí al Palau de Justícia per a declarar en el cas dels vestits, en el qual se’ls acusa de suborn impropi. Ahir no va poder començar el judici perquè la constitució dels nou membres del jurat popular es va allargar deu hores. Avui, Camps ha dit que se sentia tranquil perquè es podria explicar. Hi havia un ampli cordó de seguretat i molta expectació mediàtica, però no hi havia concentracions a favor ni contra Camps.

Ahir, a la porta s’hi van concentrar desenes de manifestants, molts dels quals convocats pel Col·lectiu contra la Corrupció, per exigir una ‘condemna exemplar’ a l’ex-president, que fou rebut amb fortes escridassades. Hi va haver, en més d’un moment, topades entre defensors i detractors de Camps, que la policia va acabar separant. Alguns dels manifestants contra la corrupció anaven abillats amb vestits que emulaven els que va rebre Camps de regal i canten ‘Adeú, president, adéu’ amb la melodia de ‘Amunt, València, amunt’ de l’himne de l’equip de futbol de la ciutat.

L’acusació

Camps i Costa seran jutjats per l’anomenat ‘cas dels vestits’ per un presumpte delicte de suborn passiu impropi, acusats d’haver rebut regals d’empreses de la trama Gürtel a València (interlocutòria, en pdf). La fiscalia anticorrupció demana per a tots dos una multa de 41.250 euros, mentre que el PSPV, que exerceix l’acusació popular, eleva la petició fins a tres anys de presó i vuit d’inhabilitació.

En aquesta causa ja han estat condemnats dos acusats més, l’ex-vice-president de la Generalitat, Víctor Campos, i el que fou cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, que van mostrar la conformitat amb els fets que se’ls imputava i van acceptar pagar una multa de 9.600 euros poc abans de la dimissió de Camps com a president del Consell.

En la interlocutòria figura que entre 2005 i 2008 es van adjudicar nombrosos contractes públics a empreses de la trama ‘Gürtel’. També queda constància que Álvaro Pérez, ‘el Bigotis’, considerat el cap de la branca valenciana de ‘Gürtel’, disposava d’un compte corrent obert a les botigues Milano i Forever Young, de Madrid, des d’on va pagar algunes peces de vestir als acusats. 

Segons l’acusació, Francisco Camps hauria rebut una dotzena de vestits, cinc jaquetes i cinc parells de sabates per un import total de 14.14.021,50 euros. Ricardo Costa, per la seva banda, hauria rebut quatre vestits i sis pantalons, per un import de 7.325 euros. A la interlocutòria també consta que els acusats sabien en tot moment qui havia fet els encàrrecs.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any