Otegi demana el reconeixement i el rescabalament de les víctimes d’ETA

  • Diu en una entrevista a la Ser que va sentir alleujament pels càrrecs electes amenaçats

VilaWeb
Redacció
12.12.2011 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent de l’esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha expressat la voluntat que hi hagi un reconeixement i una rescabalament de les víctimes d’ETA per part d’aquesta organització. Talment ho ha dit en una entrevista amb la cadena SER, en què explica que va sentir ‘alleujament i alegria pels càrrecs electes que tenien coartada la seva llibertat com a conseqüència de l’activitat d’ETA’. També expressa la seva satisfacció pel fet que l’esquerra abertzale hagi fet del diàleg i la negociació l’eix de la reivindicació política, desestimant la utilització de la violència.

‘Fou molt satisfactori comprovar que el comunicat [d’ETA] certificava la sinceritat de l’aposta de l’esquerra abertzale per vies exclusivament democràtiques. I vaig recordar amb tristes i respecte tots aquells homes i dones sense excepció que no han pogut veure aquests homes i dones sense excepció que no han pogut veure aquest moment’, ha declarat Otegi.

També ha reconegut el paper d’Aznar en les converses del 1998, dient això: ‘No vam saber valorar els termes justos l’esforç i el gest que va fer el president Aznar quan ens va denominar Moviment d’Alliberament Nacional Basc i va autoritzar el contacte amb nosaltres. Crec sincerament que vam cometre un error’. I diu al PP: ‘Deixo oberta una escletxa a l’esperança perquè ara sí que siguem capaços d’arribar a acords. El concurs constructiu del PP és absolutament necessari per arribar a un escenari de solucions definitives’.

A més, considera que Amaiur hauria de tenir un grup parlamentari propi al congrés espanyol i que s’haurien d’avançar les eleccions basques, perquè el parlament de Vitòria es va constituir ‘sobre la base d’aplicar una política d’apartheid contra l’esquerra abertzale’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any