Girona vota l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència

  • Dimecres es constituirà oficialment a Vic aquesta entitat, que aplega més d'un centenar de municipis

VilaWeb
Redacció
12.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona, conjuntament amb Reagrupament Independentista (RCat), proposaran al ple municipal d’avui que la ciutat s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual formen part ja 116 municipis catalans (mapa). Al ple es debatrà la moció que la CUP va presentar la setmana passada. El seu regidor i portaveu a Girona, Jordi Navarro, ha fet una crida a la resta de grups municipals a donar suport a la proposta i que la ‘iniciativa prosperi amb una majoria àmplia dels vots del ple’. De fet, al setembre el batlle de la ciutat, el convergent Carles Puigdemont, va assegurar que estava disposat a entrar-hi. Tant la CUP com Reagrupament han demanat als ciutadans que facin acte de presència al ple.

Cal recordar que dimecres vinent, a Vic, l’Associació de Municipis per la Independència ja serà una realitat després de la reunió constituent que impulsarà el batlle de la ciutat, Josep Maria Vila d’Abadal. La CUP espera, en aquest sentit, que Puigdemont hi assisteixi ja com a representant.

Presentació del full de ruta de l’Assemblea Nacional Catalana

Paral·lelament, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que aplega un centenar d’assemblees territorials sorgides arran de les plataformes locals que van organitzar els referèndums sobre la independència, presenta a migdia públicament a Barcelona el seu full de ruta per a l’assoliment de la independència.

Fonts de l’entitat han explicat que l’ANC neix amb el mateix objectiu que l’Associació de Municipis per la Independència, i que actuarà des de la via institucional. Per visualitzar la complementarietat d’ambdues iniciatives, el batlle de Vic, promotor de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, serà present a la presentació de l’ANC per donar el seu suport a Jaume Marfany, Pere Pugès, Pep Riera i Roser Loire, alguns dels seus promotors. A l’acte també s’hi presentarà la Marxa per la Independència, una iniciativa que preveu recórrer Catalunya en deu columnes del 23 de juny a l’11 de setembre de 2012.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any