Notícies

Diumenge  11.12.2011  06:00

Iñaki Urdangarín desvincula la Casa Reial de les seves activitats professionals

Lamenta des de Washington el greu perjudici que causa la investigació sobre la seva família

Men?ame
 

Iñaki Urdangarin va trencar ahir el silenci per segona vegada des de l'obertura de la investigació sobre la seva activitat empresarial, el mes passat. En unes breus declaracions a Washington, on viu des de 2009 amb la infanta Cristina i els quatre fills, el gendre del rei va lamentar 'profundament el greu perjudici a la imatge' de la seva família i de la Casa Reial, que 'no té res a veure', va dir, amb les seves activitats privades.

Urdangarín, que parla arran de 'l'acumulació d'informacions i comentaris apareguts als mitjans de comunicació' relatius a les seves actuacions professionals, també va informar de la designació d'un assessor jurídic i portaveu, Mario Pascual Vives, del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

La justícia investiga Urdangarín per la seva activitat com a directiu de l'institut Nóos, des d'on es va crear un entramat de societats amb què presumptament es desviaven fons públics i privats. En concret, se'l vincula amb el cas Palma Arena i amb irregularitats a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. El gendre del rei pot ser encausat per malbaratament, falsedat documental, frau a l'administració, suborn i tràfic d'influències.