Vaga general a Itàlia contra el pla d’austeritat del govern de Monti

  • És de tres hores i l'han convocada els tres sindicats majoritaris italians

VilaWeb
Redacció
12.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats majoritaris italians, la Unió de Treballadors (UIL), la Confederació General Italiana del Treball (CGIL) i la Confederació Nacional de Sindicats de Treballadors (CISL), han convocat avui una vaga de tres hores (les últimes de cada torn de treball) per protestar contra el pla d’austeritat aprovat pel govern de Mario Monti ara fa una setmana.

La vaga no té el suport dels sindicats del sector públic, de transports i de serveis bàsics, que han decidit convocar-ne una altra en una data encara per definir.

Els sindicats diuen que estan preocupats per les conseqüències que pot comportar el nou pla d’ajust sobre els treballadors, els jubilats i ‘les expectatives de desenvolupament del país’. Els caps de tots tres sindicats, Luigi Angeletti, Susanna Camusso i Raffaelle Bonanni, van demanar divendres passat una reunió amb el govern i tots els partits del parlament, ‘per a sol·licitar la presentació d’esmenes al pla d’ajust durant el procés parlamentari’.

Un pla amb mil tres-centes esmenes parlamentàries

La comissió de pressupost de la cambra de diputats italiana havia rebut divendres més de mil tres-centes esmenes al text del pla d’austeritat aprovat pel govern. La majoria, les havia presentades la Lliga Nord, unes sis-centes esmenes sobre la reforma de les pensions, els impostos immobiliaris, l’augment de l’impost de la gasolina i les retallades als ens municipals.

El partit Itàlia dels Valors n’havia presentades cent trenta-quatre, i el Partit Democràtic, cent seixanta. El partit de Silvio Berlusconi, el Poble de la Llibertat, ha demanat que l’impost de propietat s’estengui també a les parròquies i als centres de culte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any