Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  09.12.2011  17:15

El TSJ valencià rebutja dues queixes de Camps i Costa per modificar la cobertura informativa del judici

Una protesta del Col·lectiu contra la corrupció rebrà Camps a la porta dels jutjats

Men?ame
 

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha rebutjat dues queixes de les defenses de l'ex-president, Francisco Camps, i de l'ex-secretari general del PP, Ricardo Costa, demanant modificar la cobertura mediàtica de la seva compareixença dilluns en el judici del 'cas dels vestits'. Segons que ha informat el TSJ, Costa manifestava que la presència constant d'una càmera i un fotògraf de l'agència EFE dins de la sala per distribuir imatges a la resta de mitjans vulnera el dret a la seva defensa i excedeix el dret a la informació. La defensa de Camps reclamava ampliar la cobertura no només als dos acusats i alguns testimonis sinó durant tot el judici per evitar parcialitat.

A més, el Col·lectiu contra la corrupció es concentrarà dilluns a la porta del Tribunal Superior de Justícia, durant la primera jornada del judici del 'cas dels vestits' en què hi ha previst que hi declarin l'ex-president Francisco Camps i l'ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa. Així, no sembla pas que dilluns es repeteixin les escenes de suport als acusats del mes de maig de l'any passat. En aquella ocasió Camps va arribar als jutjats acompanyat pels tres vice-presidents del seu govern (Juan Cotino, Vicent Rambla i Gerardo Camps), a més de la batllessa Rita Barberà.

Aquest dilluns la plana major del PP, inclòs el president Fabra, és convocada per Mariano Rajoy a Madrid a la mateixa hora del judici en una reunió de la junta directiva del PP espanyol. A ningú no se li escapa que el partit ha mirat de marcar distàncies respecte l'ex-president i que la convocatòria de Rajoy és lluny de ser casual. L'únic representant del PP que s'especula que podria acompanyar-lo al judici és el president de les corts, Juan Cotino, que manté una relació personal amb l'ex-president. Cotino hi acudiria, això sí, a títol personal i no com a representant ni del partit ni de la institució. Pel que fa a Rita Barberà, s'espera que acudeixi a la cita a Madrid, en un gest de concòrdia amb Mariano Rajoy.

I no només Camps no rebrà el suport del PP sinó que a la porta del Palau de Justícia l'esperaran manifestants convocats a través de les xarxes socialspel Col·lectiu contra la corrupció, que demana 'una sanció exemplar' que serveixi com a 'toc d'atenció a tots els qui s'aprofiten de la política per enriquir-se'.

Camps i Costa seran jutjats pel l'anomenat 'cas dels vestits' per un presumpte delicte de suborn passiu impropi, acusats d'haver rebut regals d'empreses de la trama Gürtel a València (interlocutòria, en pdf). La fiscalia anticorrupció demana per a tots dos una multa de 41.250 euros, mentre que el PSPV, que exerceix d'acusació popular, eleva la petició fins a tres anys de presó i vuit d'inhabilitació.

En aquesta causa ja han estat condemnats dos acusats més, l'ex-vice-president de la Generalitat, Víctor Campos, i el que fou cap de protocol de la diputació de València, Rafael Betoret, que van mostrar la seva conformitat amb els fets que se'ls imputava i van acceptar pagar una multa de 9.600 euros poc abans de la dimissió de Camps com a president del Consell.

En la interlocutòria figura que entre 2005 i 2008  es varen adjudicar nombrosos contractes públics a empreses de la trama 'Gürtel'. També queda constància que Álvaro Pérez 'El Bigotis', considerat cap de la branca valenciana de 'Gürtel', disposava d'un compte corrent obert en les botigues Milano i Forever Young, de Madrid, des d'on va pagar algunes peces de vestir als acusats. 

Segons l'acusació, Francisco Camps hauria rebut una dotzena de vestits, cinc jaquetes i cinc parells de sabates per un import total de 14.14.021,50 euros. Ricardo Costa, de la seva banda, quatre vestits i sis pantalos, per un import de 7.325 euros. A la interlocutòria també consta que els acusats coneixien en tot moment qui havia realitzat els encàrrecs.

Men?ame