Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  09.12.2011  16:51

La Ràdio Televisió de Mallorca finalitza avui la seva emissió

S'havia d'acabar dilluns, però fan coincidir el tancament de l'emissió amb l'últim informatiu

Men?ame
 

Les emissions de la Ràdio Televisió de Mallorca, l'únic mitjà públic mallorquí íntegrament en català, deixaran d'arribar a les llars mallorquines aquesta mitjanit. En principi, s'havien d'acabar dilluns, però l'ens públic ha decidit fer coincidir la fi de les emissions amb l'últim butlletí informatiu que es farà aquest vespre a les vuit i serà presentat per Caterina Noguera i Víctor Vivó.

Ho ha anunciat el cap de programació i web de l'ens, Carles Tudurí. Per la seva banda, el Consell de Mallorca ha informat que la ràdio transmetrà per última vegada a les nou.

Segons han expressat els professionals de TV Mallorca, 'arriba un dels moments més durs, que és el final de la producció pròpia'. 'Acaba així un servei públic que va començar l'any 2006 i que ha ofert als espectadors una informació plural i propera, gràcies a l'esforç humà de la redacció, la xarxa de corresponsalies i diferents productes que han elaborat programes de qualitat amb un compromís molt clar: fer una televisió pública, austera, al servei del ciutadà, plural i compromesa amb Mallorca', manifesten en un comunicat.

El Consell ha justificat un cop més el tancament de l'ens públic com a part de la seva 'política d'austeritat i responsabilitat', perquè el no podia suportar el cost de deu milions d'euros anuals.

Una plantilla de 115 professionals

El Consell de Mallorca va anunciar a final de juliol la seva intenció d'aplicar un ERO que afecta 115 treballadors amb una indemnització mínima de 20 dies per any treballat. El Comitè d'Empresa de RTVM i els sindicats SPIB, STEI, CCOO i UGT, presents a l'ens, van exigir la dimissió de la Directora General de Treball i Salut Laboral, Juana Maria Camps Bosch, per 'la manca de neutralitat en la tramitació i resolució de l'ERO que autoritza l'acomiadament de tota la plantilla de l'empresa'. Segons assegura, es va 'vulnerar el principi d'igualtat d'armes entre les parts en conflicte i el principi d'imparcialitat en haver donat il·legalment i extemporàniament l'oportunitat a l'smpresa d'esmenar els defectes detectats a la seva sol·licitud'.

El comitè d'empresa de RTV Mallorca i els representants dels sindicats SPIB, STEI-I, CC OO i UGT han demanat al jutjat contenciós i administratiu la suspensió del tancament.