L’Assemblea Nacional Catalana es constituirà el 10 de març

  • Aquest dimecres també es constitueix l'Associació de Municipis per la Independència

VilaWeb
Redacció
08.12.2011 - 22:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja té data de constitució: el dissabte 10 de març de 2012. Aquesta assemblea ha aplegat, de moment, un centenar d’assemblees territorials, i n’hi ha un centenar més en fase de constitució. La majoria d’elles, sorgides arran de les plataformes locals que van organitzar els referèndums sobre la independència. Aquest dilluns l’entitat, formada per la societat civil, presentarà públicament a Barcelona el seu full de ruta per a l’assoliment de la independència.

Fonts de l’entitat han explicat que l’ANC neix amb el mateix objectiu que l’Associació de Municipis per la Independència, que es constitueix aquest dimecres, i que actuarà des de la via institucional. Per visualitzar la complementarietat d’ambdues iniciatives, el batlle de Vic, promotor de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, serà present a la presentació de l’ANC per donar el seu suport a Jaume Marfany, Pere Pugès, Pep Riera i Roser Loire, alguns dels seus promotors. A l’acte també s’hi presentarà la Marxa per la Independència, una iniciativa que preveu recórrer Catalunya en deu columnes del 23 de juny a l’11 de setembre de 2012.

L’Associació de Municipis per la Independència, per la seva banda, ja aplega 116 municipis entre els quals hi ha diverses capitals de comarca com Vic, Manresa, Olot, Berga, Ripoll i Banyoles. A més de Vic, les primeres poblacions que s’hi van sumar són Arenys de Munt, primera població que va celebrar una consulta sobre la independència, i Port de la Selva, que va transcendir públicament per declarar-se moralment exclosa de la Constitució. Poblacions importants com Girona també han expressat la voluntat d’adherir-s’hi. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any