L’Associació de Municipis per la Independència es constituirà dimecres

  • Ja s'hi han adherit més de cent poblacions

VilaWeb
Redacció
08.12.2011 - 14:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Municipis per la Independència, promoguda per l’alcalde de Vic, el democratacristià Josep Maria Vila d’Abadal, celebrarà l’assemblea constitutiva el 14 de desembre a la capital d’Osona. Fins ara, 116 municipis s’han adherit a aquesta iniciativa que busca aglutinar el màxim de municipis catalans en pro de la independència i posar les bases d’una futura consulta oficial sobiranista des dels ajuntaments.

El 14 de desembre es proposarà un equip directiu per a l’associació, així com els estatuts que la regiran, el contingut del qual serà ratificat en una segona assemblea que tindrà lloc dos o tres mesos més tard. A més, es preveu la possibilitat de portar la proposta a l’ajuntament de Barcelona, que va refusar d’entrari fa unes quantes setmanes, i també a la Generalitat.

Entre els municipis adherits hi ha diverses capitals de comarca com Vic, Manresa, Olot, Berga, Ripoll i Banyoles. A més de Vic, les primeres poblacions que s’hi van sumar són Arenys de Munt, primera població que va celebrar una consulta sobre la independència, i Port de la Selva, que va transcendir públicament per declarar-se moralment exclosa de la Constitució. Poblacions importants com Girona han expressat la voluntat d’adherir-s’hi. 

Vila d’Abadal i el líder d’UDC, Josep Antoni Duran, sempre han dissentit sobre la qüestió independentista, i fins i tot l’alcalde de Vic va arribar a acusar-lo d’exagerar el seu anti-independentisme ‘a causa dels seus amics de Madrid’, així com de no comptar amb les persones que no comparteixen la seva ideologia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any