Zuckerberg, víctima dels errors de privacitat de Facebook

  • Publicades fotos privades del fundador de la xarxa

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.12.2011 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ha estat víctima d’un error de privacitat de la xarxa social que ha fet que es publiquessin un munt de fotos de la seva vida privada: amb la seva companya, menjant sushi, demanant caramels per Halloween, amb Barack Obama, amb el seu gos, amb uns amics… Les fotos, les va penjar en aquesta web un enginyer, Mike Rundle, després d’haver-les vist enllaçades al fòrum Hacker News, segons que explica el Daily Mail. Facebook va detectar, arran d’això, un error que permetia a qualsevol usuari veure fotografies acabades de publicar d’altres usuaris, fos quina fos la seva configuració de privacitat. Així ho ha admès la companyia, en unes declaracions recollides per Forbes.

Facebook, forçat a canviar les polítiques de privacitat

La setmana passada les autoritats nord-americanes i Facebook van anunciar un acord per aturar les diligències que havia emprès la Comissió Federal de Comerç (FTC), que acusava la xarxa social de violar les seves pròpies promeses sobre la confidencialitat dels usuaris. ‘Facebook ha acordat resoldre amb la FTC les acusacions d’engany als consumidors assegurant que deixaria triar als usuaris la privacitat o no de la seva informació’, deia el comunicat.

‘El reglament acordat implica que Facebook adopti mesures per a assegurar que respecta les seves promeses en el futur, incloent-hi (…) sol·licitar el consentiment explícit dels usuaris abans que les seves informacions siguin compartides més enllà d’allò fixat en les opcions de confidencialitat’, continuava la nota.

L’any 2009 unes quantes associacions d’usuaris va denunciar Facebook a les autoritats competents nord-americanes i van exigir que s’anul·lessin els canvis que la companyia va fer aleshores en la seva política de privacitat. Aquests canvis oferien, en la configuració predeterminada, un grau molt baix de confidencialitat a l’usuari i donava molta visibilitat a la seva informació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any