Els socis de la Cooperativa de l’Aldea recuperaran els diners abans de Nadal

  • Així ho assegura el govern, que s'ha reunit d'urgència amb l'ajuntament pel blocatge dels comptes corrents de tres mil veïns

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.12.2011 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha assegurat avui als clients que tenen dipòsits a la vista a la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aldea que recuperaran els estalvis abans de Nadal. També ha dit que el problema de l’entitat és només de liquiditat, i no estructural, que el retorn a l’activitat normal farà resoldre els problemes de tresoreria i que la conselleria disposarà mitjans tècnics per ajudar. Representants del govern s’ha reunit avui amb l’ajuntament de l’Aldea pel blocatge dels comptes corrents de tres mil veïns.

‘Abans de Nadal quedarà resolt el probema, sempre i quan la cooperativa continuï l’activitat normal’, ha dit la directora de l’Institut Català del Crèdit Agrari, Divina Alsinet, que ha constatat que els socis de la cooperativa havien interromput la seva activitat quan van comprovar que els seus comptes havien estat blocats, la qual cosa va suposar que els productes poguessin arribar al mercat i, per tant, que hi hagués més ingressos.

El director general de Política Financiera, Jordi Òliva, ha explicat que l’origen del problema ha estat una mala gestió a l’hora de finançar inversions importants que la cooperativa ha fet des de l’estiu, la qual cosa va absorbir liquiditat de l’entitat. Amb tot, ha dit que la base de la cooperativa era sòlida, i que el problema es resoldria aconseguint finançament. Ha assegurat que els actius de la cooperativa eren suficients perquè tots els dipòsits dels socis de la cooperativa es pugui recuperar. Ara el que cal fer, ha dit el director general, és que la gent de la cooperativa faci el que sap fer i que tot i ser festiu aquest dimarts comenci la collita i es canalitzi la venda per poder tornar a la normalitat el més aviat possible. Òliva ha deixat clar que si tots els socis de la cooperativa fan el que ha de fer ”abans de Nadal estarà resolt el problema”.

Tres mil afectats

La fallida de la cooperativa agrícola del municipi ha blocat els comptes bancaris de tres mil dels quatre mil cinc-cents veïns del municipi. Pel batlle, Dani Andreu, el poble podria entrar en ‘fallida absoluta’ en pocs mesos si no es recondueix la situació i els veïns no recuperen els seus estalvis. Alguns veïns, sobretot gent gran, ja han hagut de demanar ajuda per menjar a l’ajuntament i a Càritas.

Els afectats treballen per constituir-se com a plataforma. Aquest cap de setmana hi hagut llargues cues a les oficines del consistori on de manera extraordinària tres administratius van recollir les primeres dades de les persones que vulguin adherir-se a l’associació.

La federació de cooperatives agràgries de Catalunya diu que és un cas aïllat

Per la seva banda, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i ha dit que el cas de la cooperativa de l’Aldea és un cas aïllat. Ha dit que els ciutadans que tinguin els seus estalvis en cooperatives agràries no han de patir i que confia que la situació a l’Aldea es resoldrà.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any