Puig assegura que els mossos van utilitzar ‘la mínima força’ a la Model

  • Estudia quines accions emprendre · La Generalitat ha trencat la negociació amb els sindicats per aquesta protesta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.12.2011 - 15:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha defensat l’actuació policíaca que van fer ahir els mossos d’esquadra per alliberar els accessos del centre penitenciari de la Model de Barcelona, blocats pels funcionaris de presons com a protesta per les retallades que la Generalitat vol aplicar als treballadors públics. Puig assegura que en l’actuació la policia va utilitzar ‘la mínima força’ per assegurar el bon funcionament d’un servei públic com és el penitenciari.

El secretari general de Presons de la Generalitat, Ramon Parés, va denunciar ahir que ‘s’han creuat tots els límits’ en la protesta. ‘Hem estat al límit d’una situació de la qual ara ens en podríem penedir fins i tot amb pèrdua de vides humanes’, va declarar. A l’interior del centre, on hi ha 1.781 interns, es van viure episodis de tensió, especialment a la tercera i quarta galeria, quan alguns interns van començar a llençar papers cremats per les finestres. Parés va anunciar que el departament estudia empendre accions ‘de tipus penal o disciplinari’ contra els responsables de l’acció.

Els manifestants van impedir ahir que es fes el canvi de torn dels funcionaris de la presó, cosa que va fer que durant tot el matí treballessin els funcionaris del torn de nit, que són menys que els del torn de dia. Alguns van arribar a treballar divuit hores seguides.

De fet, el mossos d’esquadra van carregar contra els funcionaris que es manifestaven davant de la presó model i hi va haver moments de tensió. La policia va haver de custodiar l’entrada a la presó amb un fort dispositiu.

La negociació, trencada

Els representants de la Generalitat a la mesa general de negociació dels treballadors públics van abandonar la tercera reunió de la negociació molestos per les protestes de funcionaris que hi havia simultàniament a la presó Model de Barcelona i que, segons van explicar, entorpeixen la negociació.

La secretària d’Administració i Funció Pública de la Generalitat, Pilar Pifarré, va manifestar a la sortida de la reunió que les negociacions s’han trencat i que no hi ha nova data per cap nova reunió, tot i que no va descartar que les negociacions es puguin reprendre la setmana que ve.

Els sindicats, per la seva banda, van criticar que la Generalitat tampoc no ha concretat prou les dades en aquesta reunió i van fer una nova crida a manifestar-se el dia 14 a la plaça Sant Jaume.

El govern preveu estalviar uns 860 milions d’euros amb divuit de les dinou mesures temporals i estructurals presentades en el nou pla d’ajust del sector públic de la Generalitat. La partida més elevada d’estalvi provindrà de la reducció de les pagues de Nadal i estiu del 2012, una mesura temporal que segons els càlculs del govern sumaran uns 306 milions d’euros d’estalvi. El govern no ha aportat cap dada quantificada sobre aquest punt, referent a la revisió de les plantilles ocupades per personal interí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any