Notícies

Divendres  02.12.2011  17:32

Encausats dos ex-directius de la Ciutat de les Arts pels contractes amb Urdangarín

La policia interroga el número dos de Rita Barberà a l'ajuntament, Alfonso Grau

Men?ame
 

La policia espanyola s'ha presentat avui a les dependències de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) de València per comprovar, amb tècnics de la institució, la documentació relativa als contractes signats amb l'Instituto Nóos, presidit pel Duc de Palma, Iñaki Urdangarín. Els ex-directors generals de CACSA Jorge Vela i José Manuel Aguilar han estat encausats. La policia també ha interrogat el primer tinent de batlle de València.

Aquesta investigació es fa després del començament de les declaracions d'alts càrrecs de la Generalitat i de l'ajuntament de València a la fiscalia anticorrupció sobre el pagament a aquesta entitat, que se sospita que es va apropiar de diner públic.

La policia judicial ja es va presentar el mes passat a la seu de Presidència de la Generalitat i a la Ciutat de les Arts, per ordre del jutge instructor del cas Palma Arena, per demanar informació sobre els contractes amb l'Institut Nóos. Concretament, segons la Generalitat, sobre un contracte subscrit el 2004 per a la celebració del Valencia Summit, un congrés sobre l'organització de grans esdeveniments esportius que es va fer durant tres anys, en què també va participar l'ajuntament i pel qual es van pagar a la fundació d'Urdangarín 450.000 euros anuals; i un altre del 2005 per a preparar València per ser la seu d'uns jocs europeus que finalment no es van fer. En aquest cas es van pagar 382.000 euros.