La policia interroga el número dos de Barberà pels contractes amb Urdangarín

  • Comproven els contractes amb la Ciutat de les Arts

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.12.2011 - 15:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola s’ha presentat avui a les dependències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València per comprovar, amb tècnics de la institució, la documentació relativa als contractes signats amb l’Instituto Nóos, presidit pel Duc de Palma, Iñaki Urdangarín. Aquesta investigació es fa després del començament de les declaracions d’alts càrrecs de la Generalitat i de l’ajuntament de València a la fiscalia anticorrupció sobre el pagament a aquesta entitat, que se sospita que es va apropiar de diner públic.

Fins ara han declarat l’ex-director general de la Ciutat de les Arts Jorge Vela, actual responsable de l’Institut Valencià de Finances; José Manuel Aguilar, que també en fou director general, i el director del Palau de Congressos, José Salinas. Avui declarava el primer tinent de batlle de l’ajuntament, Alfonso Grau.

La policia judicial ja es va presentar el mes passat a la seu de Presidència de la Generalitat i a la Ciutat de les Arts, per ordre del jutge instructor del cas Palma Arena, per demanar informació sobre els contractes amb l’Institut Nóos. Concretament, segons la Generalitat, sobre un contracte subscrit el 2004 per a la celebració del Valencia Summit, un congrés sobre l’organització de grans esdeveniments esportius que es va fer durant tres anys, en què també va participar l’ajuntament i pel qual es van pagar a la fundació d’Urdangarín 450.000 euros anuals; i un altre del 2005 per a preparar València per ser la seu d’uns jocs europeus que finalment no es van fer. En aquest cas es van pagar 382.000 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any