Les obres del gasoducte confirmen els pitjor temors

  • L'entrada de maquinària pesant per soterrar la canalització obliga a traçar un pas de 30 metres d'amplada al llarg del bosc de Can Deu on els danys són ja irreparables

VilaWeb
Eudald Griera
01.12.2011 - 14:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Encara no ha arribat a la llera del riu, ni ha pujat cap al Torrent de Colobrers però la tala i retirada de vegetació a la zona del Bosc de Can Deu ja evidencia el respecte nul per l’entorn i el greu efecte sobre el rodal que està tenint i tindrà el Gasoducte Martorell-Figueres al seu pas per la comarca. Tot i les advertències de l’Adenc i l’Entesa per Sabadell, Equip de Govern, Ministeri d’Indústria i l’empresa promotora Enegas van menystenir els efectes sobre el tarreny que provocaria aquesta nova infraestructura energètica.

Última crida a la desesperada

L’Entesa per Sabadell ha fet l’última crida a la desesperada per tal que Ajuntament, Ministeri i Conselleria de Medi Ambient rectifiquin i aturin immediatament les obres del Gasoducte Martorell-Figueres que està duent a terme l’empresa estatal Enegas. L’Entesa ha elaborat un vídeo on es pot veure l’efecte directe sobre alguns dels espais ‘protegits’ del terme municipal de Sabadell, així com els efectes nocius que ha tingut el pas d’aquesta infraestructura per la veïna Terrassa. Al seu torn el grup municipal cívico-polític ha editat també un full informatiu(.pdf) sobre el traçat i els seus efectes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any