Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  02.12.2011  06:00

Oberta la pista de gel de la plaça de Catalunya de Barcelona

La Fundació Barcelona Comerç impulsa la iniciativa que també es fa a París, Londres i Milà

Men?ame
 

La Fundació Barcelona Comerç, que aplega més de deu mil botigues de la ciutat, inaugura avui la pista de gel de la plaça de Catalunya. L'objectiu dels comerciants és de situar la ciutat en el mapa de les compres nadalenques, igual que Londres, París o Milà. Creuen que servirà 'per anar perfilant la imatge d'una Barcelona més cosmopolita i reivindicar-ne el potencial comercial'.

El cost de l'instal·lació anirà a càrrec de quinze empreses que la patrocinen i l'entrada costarà de sis euros a vuit, incloent-hi el lloguer de patins i guants.

 

Aquests últims anys Barcelona s'ha convertit en un dels referents del turisme internacional, però no ha aconseguit de capgirar la baixada de turistes de final d'any. Nadal és, doncs, temporada baixa a Barcelona. A més, cada vegada hi ha més catalans que aprofiten aquests dies per visitar algunes ciutats europees, entre més coses, per fer-hi compres de Nadal.

La proposta dels comerciants s'ha concretat enguany amb el suport de l'ajuntament, que ha donat via lliure a la pista, i amb la implicació de les empreses que la sufraguen. Però l'oposició municipal considera que és una iniciativa 'poc sostenible i privatitzadora', en paraules de la socialista Assumpta Escarp; i el portaveu d'ICV, Ricard Gomà, reprotxa que 'l'espai públic es posi al servei exclusiu  d'un grup reduït de particulars'.

Ara, el president de la fundació, Salvador Albuixech, considera la polèmica 'fantasiosa i poc real'. Per Albuixech, el consum d'electricitat no serà gaire elevat i la iniciativa és sostenible. La potència contractada és de 200 KW, que solament es farà servir a les primeres hores de la instal·lació, per fer el gel. Després, el consum serà considerablement inferior.

La pista pot rebre 350-400 patinadors, i és 2,5 vegades més gran que no la famosa pista del Rockefeller Center de Nova York i la més gran del continent europeu. Des d'avui obrirà cada dia de les 10.00 a les 21.00. A la vigília dels dies festius l'horari s'allargarà fins a les 23.00, però els dies 24 i 31 de desembre tancarà més aviat.