Les corts valencianes, sense diners per a pagar la nòmina dels diputats

  • La cambra ho ha negat en un comunicat a migdia · Algunes informacions apunten que es troba sense diners pels pagaments endarrerits a proveïdors

VilaWeb
Redacció
29.11.2011 - 11:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les corts valencianes ja no tenen prou diners per a pagar les nòmines ni les pagues extra de Nadal dels diputats ni dels funcionaris que hi treballen, que pugen a un milió sis-cents mil euros. Fins ara es beneficiaven del superàvit dels anys anteriors, però en una reunió recent van aprovar de pagar els petits proveïdors, que no cobraven des del mes de juliol i mig milió d’euros que hi havia pendents des del mes de juny. Les corts han desmentit ‘rotundament’ aquesta informació, publicaca inicialment per alguns mitjans.

Segons Las Provincias, aquests últims anys s’havien destinat uns quants milions d’euros del pressupost de les Corts a comprar edificis i a construir la nova seu de grups parlamentaris; tot plegat, una despesa de més d’onze milions d’euros. A més, quan Julio de España n’era el president, es van gastar 3,6 milions en una nova sala de premsa i 1,8 milions en una cafeteria de luxe.

Amb el superàvit d’anys anteriors s’havia anat pagant la llum, l’aigua i la despesa corrent, incloent-hi la nòmina dels noranta-nou diputats i la dels cent cinquanta treballadors. Però a final de juliol va deixar de pagar els proveïdors i ara la Generalitat deu més de vint-i-sis milions a les corts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any