Osona per la Independència commemora els 40 anys de l’Assemblea de Catalunya

  • L'exposició i el Calendari de la independència han estat un èxit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.11.2011 - 10:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització territorial de l’Assemblea Nacional Catalana a la comarca d’Osona, que actua amb el nom d’Osona per la Independència, ha organitzat aquest cap de setmana una commemoració del 40è aniversari del naixement de l’Assemblea de Catalunya (1971), amb un record especial per l’ocupació de la ciutat de Vic per part de les forces d’ordre públic, els grisos, que va tenir lloc l’11 de novembre del 1973. En aquella data l’Assemblea de Catalunya havia organitzat una concentració a la capital d’Osona que va ser impedida amb un desplegament espectacular de policia. Els grisos no tan sols van ocupar materialment la plaça Major, sinó que van posar controls d’accés a totes les entrades de la ciutat.

La comemoració ha consistit en una exposició de fotografies i la projecció d’un vídeo en una carpa situada a la plaça Major de Vic. Entre dissabte i diumenge els nombrosos visitants de l’exposició han pogut veure fotografies ja històriques sobre l’Assemblea de Catalunya i altres d’actuals relacionades amb la reivindicació de la independència. L’exposició també mostra el paral·lelisme entre l’Assemblea de Catalunya i l’Assemblea Nacional Catalana, un tema que també és present en el vídeo protagonitzat per vuit persones que van viure aquells moments i parlen del passat, del present i del futur.

A la carpa de la plaça Major també es podia comprar el Calendari de la independència, una mena compte enrere des del gener de 2012 fins a la data de la llibertat nacional (que té com a límit l’11 de setembre de 2014). Els exemplars del Calendari es van exhaurir ràpidament i ja se n’està fent una nova edició.

Per acabar d’ambientar la commemoració, des del dissabte al matí, dues parelles de grisos es van passejar pel centre de la ciutat comminant la gent a no fer reunions i a no visitar l’exposició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any