Otegi: ‘Si hi ha voluntat política, la majoria absoluta del PP pot ser un avantatge’

  • El diari El Correo publica la primera entrevista amb el dirigent de l'esquerra abertzale d'ençà de la declaració d'ETA

VilaWeb
Redacció
28.11.2011 - 11:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent de l’esquerra abertzale Arnaldo Otegi pensa que si hi ha voluntat política per part de Mariano Rajoy el govern del PP tindrà a les mans ‘la possibilitat real de solucionar definitivament el conflicte basc’. Otegi ha fet aquestes declaracions en una entrevista al diari El Correo, la primera que concedeix d’ençà de l’anunci d’ETA, el proppassat 20 d’octubre, de cessar definitivament l’activitat armada. En l’entrevista, Otegi fins i tot considera que la majoria absoluta dels populars pot ser un avantatge, ‘si hi ha voluntat política i la qualitat d’estadista per part del president d’Espanya’.

Otegi pensa que ETA, tal com va fer l’IRA a Irlanda, reconeixerà el dolor causat, ‘en el temps i els terminis que decideixi’. I es demana: ‘Reconeixerà l’estat, tal com va fer el govern britànic, el dolor causat per les seves diferents estratègies? La meva opinió és que fer-ho no és pas un símptoma de debilitat, sinó de fortalesa. Tots ho hauríem d’entendre així’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any